Pretraga

Na Medicinskom ne radi grijanje, studentima koji se smrzavaju poručili da se – toplo odjenu

A- A+

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu suočavaju se s nedostatkom grijanja tijekom predavanja zbog problema s opskrbom plinom. Referada je potvrdila da grijanje ne radi jer nema plina te najavila rješavanje problema do kraja tjedna. Studenti su izrazili nezadovoljstvo nedostatkom informacija o isključenju grijanja, a na Facebooku je objavljena preporuka da se studenti oblače toplije dok situacija ne bude riješena.

medicinski fakultet u zagrebu zaleđen hladno

Medicinski fakultet u Zagrebu | foto: srednja.hr/Canva

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu smrzavaju se tijekom predavanja jer na faksu nema grijanja. Nakon što je Index.hr kontaktirao referadu, saznali su da grijanje ne radi jer nema plina i da je u tijeku rješavanje tog problema.

– Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu grijanje ne radi već jedan tjedan. Nigdje nema nikakve obavijesti zašto je grijanje isključeno, a temperatura vani je -2 Celzijeva stupnja. Ranije ove godine su isto isključili grijanje, ali na par dana i uz obavijest da se gasi zbog obnove fakulteta od potresa, kazali su za Index.hr.

Prestrašno da na ovoj temperaturi nema grijanja

Jedan je student za Index.hr rekao kako je prestrašno da na ovoj temperaturi na fakultetu nema grijanja i da se nisu potrudili postaviti barem neke električne grijalice u knjižnicu i po hodnicima. Na Facebooku Središnje medicinske knjižnice Medicinskog fakulteta objavljena je preporuka studentima.

– Grijanje i dalje nije uključeno! Stoga vam preporučujemo da se toplo odjenete, sjednete se uz kolegu/kolegicu i/ili se prepustite čitanju… najdražeg udžbenika,napisali su u objavi.

 

Grijanja neće biti do kraja tjedna

Sa zagrebačkog Medicinskog fakulteta za Index.h su potvrdili da nema grijanja zato što nema plina. Poručili su da grijanja neće biti do kraja tjedna.

– Nema plina, ali to je u fazi popravka. Neće ga biti do kraja tjedna, rekli su s Medicinskog fakulteta za Index.hr, a na pitanje koliko dugo traje ovakvo stanje s plinom, odgovorili da je tako – od proljeća.