Pretraga

Pripremate se za prijemni na Medicinskom? Probajte riješiti zadatke iz službenog priručnika

A- A+

Ispiti državne mature završili su maturom Matematike prošli tjedan, a do izlaska privremenih rezultata neke maturante još čekaju prijemni ispiti. Tako velik broj fakulteta prijemne provodi ovaj tjedan, a među njima je i Medicinski fakultet u Zagrebu. Njihov prijemni bit će ovog petka, a mi smo za ponavljanje izdvojili dvanaest zadataka iz priručnika za razredbeni ispit.

Medicinski fakultet u Zagrebu

Medicinski fakultet u Zagrebu | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Iako su ispiti državne mature završili, za neke maturante učenje još nije gotovo. Neki fakulteti provode dodatne provjere za upis, poput provjera psihomotoričkih sposobnosti, intervjua ili se pak provjerava konkretno znanje iz određenih predmeta. Jedan od takvih je i Medicinski fakultet u Zagrebu koji test provjere ima ovog petka, 7. srpnja.

Na tom prijemnu pristupnici rješavaju zadatke iz biologije, kemije i fizike. Na temelju prijemnog mogu ostvariti do 600 bodova, a kako bi prošli prijemni maturanti moraju proći prag. Razredbeni prag za upis je 330 bodova, odnosno potrebno je 55 posto točnih odgovora ukupno kako bi se ostvario prolaz na testu. Uz taj prag, postoji i prag po svakom predmetu koji iznosi 40 posto, odnosno 16 točno riješenih zadataka.

Izdvojeni članak
ispit

Imamo čitav popis: Doznajte koji će sve fakulteti za upise u 2023. provoditi dodatnu provjeru

Na Medicinski fakultet u Zagrebu upisuje se ukupno 300 studenata, a pristupnicima prijemnog lokacija održavanja provjera znanja bit će vidljiva u Postani student – Moj raspored 72 sata prije dodatne provjere znanja. Kako biste se što bolje pripremili za ovaj prijemni, pripremili smo vam 12 pitanja iz priručnika za razredbeni ispit u kojoj su sabrani zadaci s ranijih prijemnih ispita. Pokušajte riješiti po četiri pitanja iz svakog predmeta, a važno je za reći da na prijemnom ispitanici imaju pet ponuđenih odgovora, a uvijek je jedan odgovor točan. Za rješavanje prijavite se u sustav kvizovi.srednja.hr ili točne odgovore provjerite na kraju teksta.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Za točna rješenja kliknite na ikonu ‘nastavak teksta’.