Pretraga

Nakon tragične smrti dvoje studenata oglasio se i Studentski zbor: ‘Ovo je veliki gubitak’

A- A+

Akademsku zajednicu potresla je vijest o tragičnoj smrti dvoje studenata koji su poginuli od posljedica strujnog udara visokog napona na željezničkom kolosijeku Borongaj, nedaleko kampusa gdje se nalazi njihov fakultet. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu oglasio se na društvenim mrežama te roditeljima i prijateljima studenata izrazili sućut, ali i objavili kako će Zbor organizirati ispraćaj za preminule kolege.

Poginula dvojica studenata Fakulteta hrvatskih studija, 21-godišnji Nikola Michael Sušec (lijevo) i 23-godišnji Jerko Kučić (desno)

Nikola Micheal Sušec i Jerko Kučić bili su studenti Fakulteta hrvatskih studija koji su svoje živote izgubili na tragičan način. Akademska zajednica zavijena je u crno, a o njihovoj smrti oglasio se i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

– S velikom žalošću prenosimo vijest da su se dva studentska života ugasila. Ovim putem želimo izraziti svoju sućut ožalošćenim roditeljima, rodbini, prijateljima i svima onima koji su ih poznavali. Ovo je veliki gubitak za Fakultet hrvatskih studija, Sveučilište u Zagrebu i širu akademsku zajednicu. Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija organizirat će ispraćaj za preminule kolege, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti, objavili su na društvenim mrežama.

Vijest o njihovoj smrti objavio je faks na svojim službenim stranicama, a sve je počelo kada je Nikola nestao u srijedu te je tog dana i smrtno stradao od strujnog udara na željezničkom kolosijeku Borongaj, nedaleko kampusa gdje se nalazi fakultet.

Nakon njegovog nestanka, ne znajući da ga je policija pronašla, njegov kolega s faksa krenuo je u potragu. Pretpostavljao je gdje bi Nikola mogao biti te se zaputio prema istom željezničkom kolosijeku. Kako navodi policija, po dolasku do željezničkog kolosijeka Jerko se popeo na vagon i smrtno stradao, također zbog strujnog udara visokog napona.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Kako je moguće da struja ubije dva studenta, na istom mjestu, u dva dana razlike? Ovo je timeline događaja

Zagrebačku policiju pitali smo da nam odgovori na ključna pitanja o okolnostima koje su dovele do tragične pogibije dvojice mladića: zašto su tek jučer ujutro objavili da su u srijedu pronašli tijelo prvog studenta i kako je moguće da se još sinoć u policijskoj evidenciji vodio kao nestala osoba, zbog čega ga je drugi poginuli student i krenuo tražiti. Uz to, pitali smo ih zašto perimetar oko željezničkog kolosijeka nisu privremeno zatvorili, prije nego što je došlo do još jednog tragičnog slučaja. Evo što su nam iz policije odgovorili.