Pretraga

Naši studenti preko SC-a odlaze raditi u Njemačku, satnica do 65 kuna: ‘Čujemo da je interes velik’

A- A+

Nedavno smo pisali o ne baš uobičajenom oglasu koji je ‘osvanuo’ na stranicama bjelovarskog Student servisa,  a kojim se potražuju studenti – za rad u Njemačkoj. Bjelovarska tvrtka Nopus, koja posluje i na više lokacija u inozemstvu, zapošljavala je njime 20 studenata za poslove slaganja, sortiranja, etiketiranja i skeniranja robe u skladištu, a uz pristojnu satnicu studentima su plaćeni smještaj i putni troškovi. Kako se doznaje ovih dana, studenti su za oglas itekako zainteresirani.

Foto: srednja.hr

Za Jutarnji list su iz bjelovarskog Student servisa potvrdili kako je oglas koji su objavili prvi slučaj oglašavanja hrvatske tvrtke za obavljanje studentskih poslova u inozemstvu. Oglasom su se potraživali studenti za poslove slaganja, sortiranja, etiketiranja i skeniranja robe u skladištima. Satnica koju nude je od 51 do 65 kuna, otprilike od 7 do 9 eura. Uz to, smještaj i troškove puta snosi poslodavac.

‘Želimo da se u Bjelovar vrate s novim znanjima’

Izdvojeni članak

Studente preko SC-a zovu na rad u Njemačku: Plaćeni i troškovi smještaja i puta

– Razmišljali smo da je za studente lukrativno da odu na dva ili tri tjedna prije Božića raditi u Njemačku. Za sada imamo petnaestak prijava za posao, a čujemo i da je interes velik, tako da očekujemo još prijava, kazao je direktor tvrtke Nopus, Niko Nikić za Jutarnji list.

Ova tvrtka surađuje s nekoliko velikih automobilskih tvrtki. Studenti koji će ići raditi u Njemačku stavljat će dijelove automobila u palete u skladištu Mercedesa. Studenti i radnici smješteni su u kasarni koja je preuređena i funkcionira po sistemu studentskog doma, a kako Nikić naglašava, neki su ih počeli krivo gledati jer je ispalo da šalju ljude van zemlje.

– To nije istina jer želimo da ljudi rade u našoj tvrtki i da se iz Njemačke vrate u Bjelovar s novim znanjima. Uskoro ćemo širiti tvrtku i trebat će nam oko 150 ljudi. U Hrvatskoj mnoge tvrtke ne rade na usavršavanju vlastitih zaposlenika, a nama je to iznimno važno, kaže Nikić za Jutarnji

Vrijedno iskustvo

Izdvojeni članak

Ovo su najplaćeniji studentski poslovi koje možete raditi preko SC-a

Dodaje i kako su mladi koji su već radili ovaj posao naučili puno o disciplini i dobili drugačiji pogled na svijet. Programer tvrtke Nopus, Karlo Turković još uvijek je student i kaže kako mu je iskustvo rada s Nijemcima uvelike koristilo.

– Ja još uvijek studiram i dobio sam priliku da u Nopusu čak i za vrijeme radnog vremena učim i da se obrazujem za ono što će mi u ovom poslu biti potrebno. Ovdje radim deset mjeseci, a dobio sam priliku da učim od direktora velikih tvrtki u Njemačkoj i od direktora Siemensa u Francuskoj. Kad sam počeo raditi, nisam znao puno o, recimo, strojevima za zavarivanje, ali nakon svih ovih iskustava koje sam stekao sada znam gotovo svaku sitnicu, zaključio je Turković za Jutarnji.