Pretraga

Naši studenti preko SC-a odlaze raditi u Njemačku, satnica do 65 kuna: ‘Čujemo da je interes velik’

A- A+

Nedavno smo pisali o ne baš uobičajenom oglasu koji je ‘osvanuo’ na stranicama bjelovarskog Student servisa,  a kojim se potražuju studenti – za rad u Njemačkoj. Bjelovarska tvrtka Nopus, koja posluje i na više lokacija u inozemstvu, zapošljavala je njime 20 studenata za poslove slaganja, sortiranja, etiketiranja i skeniranja robe u skladištu, a uz pristojnu satnicu studentima su plaćeni smještaj i putni troškovi. Kako se doznaje ovih dana, studenti su za oglas itekako zainteresirani.

Foto: srednja.hr

Za Jutarnji list su iz bjelovarskog Student servisa potvrdili kako je oglas koji su objavili prvi slučaj oglašavanja hrvatske tvrtke za obavljanje studentskih poslova u inozemstvu. Oglasom su se potraživali studenti za poslove slaganja, sortiranja, etiketiranja i skeniranja robe u skladištima. Satnica koju nude je od 51 do 65 kuna, otprilike od 7 do 9 eura. Uz to, smještaj i troškove puta snosi poslodavac.

‘Želimo da se u Bjelovar vrate s novim znanjima’

Izdvojeni članak

Studente preko SC-a zovu na rad u Njemačku: Plaćeni i troškovi smještaja i puta

– Razmišljali smo da je za studente lukrativno da odu na dva ili tri tjedna prije Božića raditi u Njemačku. Za sada imamo petnaestak prijava za posao, a čujemo i da je interes velik, tako da očekujemo još prijava, kazao je direktor tvrtke Nopus, Niko Nikić za Jutarnji list.

Ova tvrtka surađuje s nekoliko velikih automobilskih tvrtki. Studenti koji će ići raditi u Njemačku stavljat će dijelove automobila u palete u skladištu Mercedesa. Studenti i radnici smješteni su u kasarni koja je preuređena i funkcionira po sistemu studentskog doma, a kako Nikić naglašava, neki su ih počeli krivo gledati jer je ispalo da šalju ljude van zemlje.

– To nije istina jer želimo da ljudi rade u našoj tvrtki i da se iz Njemačke vrate u Bjelovar s novim znanjima. Uskoro ćemo širiti tvrtku i trebat će nam oko 150 ljudi. U Hrvatskoj mnoge tvrtke ne rade na usavršavanju vlastitih zaposlenika, a nama je to iznimno važno, kaže Nikić za Jutarnji

Vrijedno iskustvo

Izdvojeni članak

Ovo su najplaćeniji studentski poslovi koje možete raditi preko SC-a

Dodaje i kako su mladi koji su već radili ovaj posao naučili puno o disciplini i dobili drugačiji pogled na svijet. Programer tvrtke Nopus, Karlo Turković još uvijek je student i kaže kako mu je iskustvo rada s Nijemcima uvelike koristilo.

– Ja još uvijek studiram i dobio sam priliku da u Nopusu čak i za vrijeme radnog vremena učim i da se obrazujem za ono što će mi u ovom poslu biti potrebno. Ovdje radim deset mjeseci, a dobio sam priliku da učim od direktora velikih tvrtki u Njemačkoj i od direktora Siemensa u Francuskoj. Kad sam počeo raditi, nisam znao puno o, recimo, strojevima za zavarivanje, ali nakon svih ovih iskustava koje sam stekao sada znam gotovo svaku sitnicu, zaključio je Turković za Jutarnji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap