Pretraga

Neobičan oglas za studentski posao mnoge je zabavio: Satnica 7,50 eura, ali rijetki zadovoljavaju uvjet

A- A+

Prema nekim izvorima, broj jednojajčanih blizanaca je od tri do pet na tisuću rođene djece. Njihova ključna karakteristika je da su fizički gotovo identični, a upravo takvi blizanci traže se putem oglasa za posao koji je objavio Studentski centar Osijek.

U epizodi serije Prijatelji u Joey se prijavio za kliničko testiranje namijenjeno jednojajčanim blizancima. Kako nije imao brata blizanca, odlučio je angažirati glumca, dakako ‘džoijevski’ – ne baš identičnog|screenshot: youtube

Šanse da neki par dobije jednojajčane blizance poprilično su male, a u skladu s time nije ni baš prevelika šansa da studiraju negdje u Osijeku. Ali ako takvih i ima, imaju priliku zaraditi pošten džeparac. Naime, Studentski centar u Osijeku ovih je dana otvorio oglas za posao u kojem se traži upravo dvoje identičnih blizanaca.

Marketinška agencija Organizacija d.o.o., naime, nudi blizancima 7,50 eura po satu i to za posao podijele letaka i promoviranja proizvoda i usluga u centru Osijeka. To je više od preporučene satnice za takvu vrstu posla – prema okvirnom cjeniku SC-a Osijek preporučena cijena sata za distribuciju propagandnog materijala na lokaciji je 4,40 eura. Dakako, to je samo preporuka, poslodavci mogu ponuditi i više, što je ovdje i slučaj.

U ovom oglasu, koji je mnoge zabavio, navodi se i da bi zadatak blizanaca bio da budu zabavni, komunikativni i simpatični. Datum i vrijeme promocije nisu fiksno definirani, oko njega će se studenti naknadno dogovoriti s poslodavcem, s time da je predviđeno trajanje posla između 6. i 8. travnja. Radno vrijeme bilo bi od 9 do 15 sati. Blizanci koji zadovoljavaju uvjete za posao se mogu prijaviti ovdje.