Pretraga

Još jedan SC objavio okvirni cjenik studentskih poslova: Za neke preporučuju satnice i od 10 eura

A- A+

Osim Studentskog centra u Zagrebu, okvirni cjenik studentskih poslova donio je i Studentski centar u Osijeku. Riječ je o preporučenim satnicama, a za neke poslove predlažu i više od zagrebačkog. Primjerice, predložena satnica za posao programiranja je 10 eura po satu, dok je u cjeniku zagrebačkog ona 8,97 eura po satu.

studentski posao_satnica_rad

Foto: srednja.hr

I Studentski centar u Osijeku donio je okvirni cjenik studentskih poslova u 2023. godini. Riječ je, kao i u slučaju cjenika koji je objavio SC Zagreb, o preporučenim satnicama, dakle poslodavci mogu ponuditi i više, ali ne manju od zakonski propisanog ‘minimalca’ za studente. Podsjetimo, minimalna studentska satnica u 2023. godini iznosi 4,38 eura.

Najviše preporučene satnice programerima, prevoditeljima, za instrukcije…

Najvišu satnicu od 10 eura SC Osijek preporučuje za poslove programiranja, što je za oko euro više od one koju za isti posao preporučuje SC u Zagrebu, gdje je okvirna satnica za isti posao 8,97 eura. Osim za posao programera, najvišu satnicu od 10 eura u Osijeku preporučuju i za poslove održavanja web i Facebook stranica, kao i za držanje instrukcija (školski sat) te za poslove prevođenja.

Srednju, satnicu od 5 eura preporučuju u Osijeku za poslove iskopa i zatrpavanja zemlje ili okopavanje sadnica, kao i za selidbe ili slične fizičke poslove za koje se često angažiraju upravo studenti. Satnica od 6 eura preporučena je za rad u AutoCAD-u.

Izdvojeni članak
euri

Provjerili smo zaokružuju li poslodavci satnicu ili se drže minimalca k’o ‘pijan plota’

Što se najmanje plaća?

Najmanju, satnicu od 4,40 eura, u SC-u Osijek preporučuju za niz ostalih poslova – od onih administrativnih, preko animacija za djecu pa sve do rada u ugostiteljstvu, skladištima i u proizvodnji te rada na štandovima ili recepcijama.

U svakom slučaju, poslodavac je ove satnice studentima zakonski dužan uvećati za 50 posto za rad nedjeljom, noću od 22 data pa do 6 ujutro ili za rad blagdanima. Koliko možete zaraditi ako radite šest, osam ili deset sati u danu u raznim kombinacijama izračunali smo ovdje, a u nastavku možete detaljnije proučiti okvirni cjenik SC-a u Osijeku.

Okvirni cjenik studentskih satnica u Osijeku|izvor: SC Osijek, Facebook (za uvećanje: desni klik miša -> ‘Otvori sliku u novoj kartici’)