Pretraga

Nezapamćeni val dobrote: Velikoj akciji za djevojčicu Milu priključili se i studenti

A- A+

Ovih dana nezapamćeni val dobrote preplavio je Hrvatsku. Malena Riječanka Mila Rončević oboljela je od rijetkog oblika leukemije, a nada postoji u obliku individualiziranog liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. No, ono košta 2,8 milijuna dolara, zbog čega je pokrenuta velika humanitarna akcija kojoj su se priključili i studenti. Riječko je Sveučilište poziv za sudjelovanje objavilo i na svojoj službenoj stranici.

Foto: Facebook grupe ‘Ekipa s Cvjetnog’ i ‘Studentski dom Stjepan Radić -Sava’

Mila Rončević dvogodišnja je Riječanka koja boluje od vrlo rijetkog oblika leukemije – akutne megakariocitne leukemije koja čini tek jedan posto svih leukemija dječje dobi. Kako bi mogla na liječenje kroz individualizirani postupak u Dječjoj bolnici u Philadelphiji proteklih dana traje velika humanitarna akcija prikupljanja sredstava. Pridružuju joj se svi – obični građani, sportaši i druge javne ličnosti, ali i studenti.

Akcije u menzama na Savi i na Cvjetnom

Izdvojeni članak

Hvalevrijedna akcija: Da vam roditelji ne bankotiraju, anonimno si odaberite odjeću za maturalnu večer

Tako je u najvećem u Hrvatskoj, Studentskom domu  Stjepan Radić poznatijem kao Sava, pokrenuta akcija od strane Studentskog odbora tog doma. U prvoj i brzoj menzi uz blagajne su postavljene kutije u koje studenti mogu ubaciti svoju donaciju. Ista akcija pokrenuta je i u Studentskom domu Cvjetno naselje, gdje studenti također doniraju sredstva za liječenje za malene Mile.

– Jedna kava manje – jedna šansa više, proučila je studentica koja je akciju organizirala i dodala kako će radi transparentnosti nakon uplate objaviti fotografiju uplatnice u Facebook grupi doma.

Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu također se priključio akciji.

– Duboko potreseni pričom o malenoj djevojčici koja treba pomoć svih nas i vođeni željom da damo skromni doprinos njenom liječenju, ovim putem vas obavještavamo da ćete od ponedjeljka moći sudjelovati u akciji prikupljanja novca na Fakultetu političkih znanosti. Kutije možete pronaći u prizemlju fakulteta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti, a uplatnica će biti javno objavljena, poručuju studenti FPZG-a.

Riječka rektorica pozvala na sudjelovanje putem službenog weba Sveučilišta

Priopćenje kojim se poziva na sudjelovanje u akciji objavljeno je jutros i na službenoj stranici Sveučilišta u Rijeci. Tamošnja rektorica Snježana Prijić Samaržija pozvala je akademsku zajednicu da se uključi.

Izdvojeni članak

U spomen na prerano preminulog sina poznati bloger kreće u akciju života

– Humanost, je  vrlina je koja obuhvaća mnoge vrline; to je veličina duha; građansko prijateljstvo i nešto što je Toma Akvinski nazvao jednom od nebeskih vrlina. Možemo i moramo doprinijeti humanijem društvu, a i dužnost nam je, kao institucije njegovati i poticati vrijednosti humanizma, poručila je rektorica Prijić Samaržija.

Zahvalila je svima koji su se uključili u prikupljanje novaca potrebnih za Milino liječenje i još jednom pozvala sve članove sveučilišne zajednice da svojim prilozima omoguće da iznos bude dostatan.

– Sretno Mila!, poručila je rektorica.

Djevojčica Mila u Philadelphiju na liječenje putuje u utorak, a za to je potrebno prikupiti čak 2,8 milijuna dolara. Kako je objavio otac malene Mile, Marin Rončević, do sada je prikupljeno preko 22 milijuna kuna, a još 3,5 milijuna uplaćeno je na račun Zaklade Nora Šitum. Svi koji žele akciji se mogu priključiti donacijom na sljedeći račun:

Marin Rončević, Hreljin 33B, 51226 Hreljin

Opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević

IBAN: HR3641330063110002644

Model: 99