Pretraga

Novi ‘prilog’ u menzi: Student uz pizzu dobio žohara, objavio fotku na Fejsu pa mu stigao neobičan poziv

A- A+

Zagrebački studenti su u menzi Studentskog doma Stjepan Radić opet pronašli nove ‘priloge’ u hrani. Ovog puta pronađen je žohar, a nakon što je ta slika objavljena na društvenim mrežama, zaprimili su poziv da maknu objavu. Nakon javne reakcije, Studentski centar uputio je ispriku studentima i pozvao da ne objavljuju takve sadržaje, već da na licu mjesta daju prigovore.

Uprava studentskog doma Stjepan Radić sava zagreb, žohar u menzi

Uprava studentskog doma Stjepan Radić | foto: srednja.hr / facebook: Studentski dom Stjepan Radić – Sava

Zagrebački studenti suočavaju se s novim prehrambenim skandalom nakon što su u menzi Studentskog doma Stjepan Radić pronašli žohara u svojoj hrani. Fotografije šokantnog otkrića brzo su se proširile društvenim mrežama, no studenti se sada suočavaju s pritiscima da uklone objave.

Studenti su ogorčeni – i to s razlogom

Jedan od studenata koji je prisustvovao šokantnom otkriću u menzi rekao nam je da je njegov cimer, u čijem je tanjuru bio ovaj nepozvani gost, sve to fotografirao i objavio na društvenim mrežama, a ubrzo nakon toga stigao je poziv, doznaje Dnevnik.hr. Student tvrdi kako je cimera nakon nepunih 30 minuta zvao nepoznati broj tražeći ga da ukloni navedenu sliku.

Taj glas, koji se nije predstavio, nakon što je naložio da se objava makne – ispričao se, ponudio mu povrat novca i besplatnu večeru s opaskom da se takve stvari prijavljuju na licu mjesta, a ne objavljuju po društvenim mrežama.

– Želio bih istaknuti da su studenti ogorčeni situacijom s prehranom u SD-u Stjepan Radić, koji je najveći dom u Hrvatskoj. Želio bih bolje uvjete za svoje kolege i sebe jer drugog izbora nemamo. Htio bih dodati da ne krivim tete i da tete u menzi imaju moju punu podršku, kao i podršku mojih kolega, rekao je student za Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak
Student je u juhi posluženoj u menzi SC-a pronašao crva

Par dana nakon crva u đuveču studenti pronašli jednog i u – juhi: Iz SC-a ne znaju kako je tamo dospio

Nakon incidenta, SC objavio znakovitu poruku

Uzgred, jutros je na Facebooku Studentskog centra u Zagrebu osvanula i znakovita objava o kvaliteti usluga studentskog obroka. Svaka sličnost ove objave s anonimnim poluprijetećim pozivom je, valjda, slučajna.

Ravnatelj naložio hitni inspekcijski nadzor

Dnevnik.hr zbog toga je kontaktirao zagrebački studentski centar koji je izvijestio da je ravnatelj Mirko Bošnjak naložio hitni inspekcijski nadzor i zatražio očitovanje osoblja. Osoblje restorana se ispričalo studentima i ponudilo povrat novca, a dodatne mjere dezinsekcije planirane su za danas.

– Pregledani su svi strojevi za pripremu tijesta, peć za pizzu, hladnjaci za čuvanje namirnica, hladnjaci i tople kupke na liniji za podjelu hrane i nisu uočene nesukladnosti u temperaturnom režimu čuvanja namirnica, napisali su iz SC-a u odgovoru za Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak

Od ptičjeg pera do stakla i crvi: Najgore stvari koje su poslužene u menzama u 2018.

Prijavite odmah na licu mjesta, a ne na društvenim mrežama

U istom odgovoru, SC ističe kako su studenti ključni za rješavanje ovakvih problema te ih pozvali na suradnju. Također, naglasili su važnost prijavljivanja nepravilnosti odmah i na licu mjesta, a ne putem društvenih mreža.

– Osoblju restorana nije prijavljen ovaj događaj te su o predmetnome saznali iz objava na društvenim mrežama, usprkos molbama i vidljivo postavljenim obavijestima o načinu podnošenja prigovora odgovornoj osobi u kuhinji na liniji samoposluživanja u svezi kvalitete hrane, naglasili su u odgovoru.

Za kraj, naveli su kako je važno u tom slučaju sačuvati račun konzumacije kako bi se znala točna lokacija i vrijeme konzumacije, specifikacija artikla na računu te imali potvrdu o posjedovanju studentske iskaznice.

– Ovom prilikom želimo se ispričati studentima na propustu koji se dogodio te pozvati ih na suradnju kako bismo što brže i efikasnije riješili sve izazove s kojima se susrećemo. Prigovor studenta odmah na licu mjesta olakšava nam cijeli proces, vjerodostojan je i isti nitko ne može dovesti u pitanje, priopćili su za kraj.