Pretraga

Novo jelo oduševilo studente: ‘Nikad ne očekujem ništa novo u menzi, ali danas sam se iznenadio’

A- A+

U (zagrebačkim) studentskim menzama česte su žalbe na kvalitetu hrane, ali nedavno iskustvo jednog studenta u menzi Studentskog doma Stjepan Radić izazvalo je pozitivnu reakciju. Objavom o svježoj i zdravijoj opciji obroka, student je izrazio zahvalnost, ističući važnost bilo kakvih promjena, dok su reakcije drugih studenata bile iskreno pozitivne, a neki su čak bili iznenađeni.

novo jelo, salata s piletinom u menzi na Savi u Zagrebu

Salata u menzi na Savi | foto: Anton Smrekar, Facebook

U zagrebačkim studentskim menzama, žalopojke o kvaliteti hrane često su uobičajene teme razgovora. Između priča o neželjenim dodacima poput crva, žohara, stakla ili dlaka, teško je pronaći pozitivno iskustvo iz menze. No, kao i u svakoj priči, uvijek ima prostora za iznenađenje.

‘Nije da se mi studenti samo žalimo, naprotiv…’

Jedan zagrebački student odlučio je podijeliti svoje pozitivno iskustvo iz menze broj 1 Studentskog doma Stjepan Radić ‘Sava’ u istoimenoj Facebook grupi. Naizgled obična salata s piletinom, na njegovom tanjuru, postala je predmet oduševljenja.

– Hvala onome tko je zaslužan da ovakve zdravije i nutritivnije varijante obroka budu prisutne u menzi, napisao je student s entuzijazmom.

Za mnoge studente, rutina u menzi često se svodi na iste stare opcije: pohano meso, pomfrit, rizi bizi, pljeskavice… ‘Nikad ne očekujem ništa novo u menzi’, priznao je student, ‘ali danas sam se iznenadio’. Bilo je osvježavajuće vidjeti nešto drugačije.

– Nije da se mi studenti samo žalimo, naprotiv, mislim da svi mi pohvalimo SC kada vidimo pozitivnu promjenu. Zato se zahvaljujem na ukusnom, drugačijem i zdravijem obroku, a nadam se da nam u narednom razdoblju donosite još više pozitivnih promjena, napisao je student.

Izdvojeni članak

Mislite da se u menzi samo jede? Ovi studenti sinoć su ondje održali neobičan party

Studenti zahvalni na bilo kakvoj promjeni

Reakcije drugih studenata bile su iskreno pozitivne, a neki su čak iznenađeni. ‘Već sam mislio da si pronašao nešto u jelu, jer su objave inače tog tipa’, jedan je komentirao. Iza ove pozitivne promjene možda stoji jednostavna rotacija osoblja.

– Šef kuhinje sa Borongaja, preselio na Savu i eto promjene, nagađali su neki.

I tako, u svijetu studentskih menzi, čak i najmanje promjene mogu donijeti veliku radost. U konačnici, kao što je napisao zahvalni student, ‘koliko god one sitne bile, studenti će biti zahvalni’.