Pretraga

NSK ponovno uvodi večernji rad: Objavili i koliko ljudi istovremeno smije u lift

A- A+

Konačno smo dočekali ublažavanje epidemioloških mjera, zahvaljujući čemu, što će se uoči ljetnih ispitnih rokova svidjeti mnogim studentima, Nacionalna i sveučilišna knjižnica ponovno uvodi večernji rad. Iz NSK poručuju kako u liftu sada smije biti najviše četvero ljudi.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica; foto: srednja.hr

– U skladu s popuštanjima mjera suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 od 1. lipnja 2021. godine usluge će Knjižnice korisnicima biti dostupne pod novim uvjetima, poručuju iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Iz NSK poručuju kako će u korisničkim prostorima Knjižnice od prvog dana lipnja moći istodobno boraviti 461 korisnik, no dizalo smiju istodobno koristiti najviše četiri osobe.

Vraća se i usluga Večernjega rada Knjižnice, koja će korisnicima ponovno biti dostupna od 21 do 24 sata u korisničkome prostoru namijenjenomu pružanju te usluge na nultoj razini Knjižnice, u kojem će trenutačno moći boraviti 73 osobe. Podsjećamo kako je i do sada bila praksa da se za Večernji rad treba predbilježiti.

Iz Knjižnice napominju kako ostale epidemiološke mjere na snazi su do daljnjega.

– Knjižnica moli korisnike da se pridržavaju svih spomenutih mjera i uputa te ih poziva da daljnje obavijesti prate na portalu NSK i profilima Knjižnice na društvenim mrežama, zaključuju NSK.