Pretraga

Objavljena prva imena izvođača ovogodišnje Brucošijade FER-a: Krenula prodaja ulaznica

A- A+

Brucošijada Fakulteta elektrotehnike i računarstva među najiščekivanijima je i najposjećenijima u Hrvatskoj, a ove se godine održava 9. studenog na hodnicima FER-a. Prodaja ulaznica počinje već danas, a objavljena su i prva imena šestero izvođača koji nastupaju na 38. Brucošijadi FER-a.

Brucošijada FER-a 2015. / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Čak 16 izvođača nastupit će na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a, a osim glazbe na hodnicima fakulteta, u ponudi su posjetiteljima i projekcije filmova u kinu te nezaboravni hitovi na KSET Caffeu.

Poznata prva imena izvođača

Izdvojeni članak

Poznat datum održavanja FER-ove brucošijade na kojoj će nastupiti 16 izvođača

Ovoga ponedjeljka organizatori su objavili imena prvih šest izvođača, a to su: Brkovi, Zoster, Sajsi MC, Full Ferry, Trophy Jump i Terminator. Evo što organizatori, a to su Savez Studenata FER-a i KSET, kažu o svakome od ovih izvođača:

Zagrebački Brkovi duhovito spajaju emotivne stihove turbofolka sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala u neočekivano melodioznu cjelinu, čime su kroz godine uspjeli doći do široke publike. Umjesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, a svoje albume, koje je moguće preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj web stranici, objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće.

Bend Zoster nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića, a sam njegov naziv inspiriran je Marijevim bolovanjem od herpesa zostera te simbolično predstavlja nastanak benda kao posljedicu pada imuniteta društva. Prepoznatljiv po jasnim porukama pjesama te specifičnom i jedinstvenom zvuku kombiniranog reggaea, duba i rocka s primjesama psihodelije, Zoster bilježi nastupe u gradovima i na festivalima diljem Hrvatske, ali i Europe.

Ivana Rašić, koju na sceni krasi pseudonim Sajsi MC, srpska je reperica poznata po pjesmama poput ‘Mama’, ‘Antifa Kučke’ i ‘Nadrkano hodanje’, a hrvatskoj publici nije promakla ni njena suradnja s Krakšvesterom na hitu ‘Liz Taylor’. Sajsi nisu strani nastupi diljem Hrvatske, pa tako ni u KSET-u, a sada je vrijeme da publiku uzdrma na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a.

Izdvojeni članak

Potpuni ‘lom i rastur’ na brucošijadi FER-a: Šajeta otkrio što je izvođače zagrijavalo za nastup

Full Ferry dobro je znano ime na hrvatskoj elektroničkoj sceni. U svojim setovima vješto kombinira melodije inspirirane house glazbom 80-ih i 90-ih s modernim zvukom. Šira publika ga pamti kao ‘polovinu’ Drop Dopersa, projekta poznatog po megahitu ‘Iš’o sam u Disko’, za čijeg je djelovanja, između ostalog, Ferryjev remix pjesme ‘Emotions’ Mariah Carey uvršten na Billboardov popis najboljih remixeva ikad.

Trophy Jump je punk-rock bend iz Zagreba koji je prije nekoliko godina nastao unutar kolektiva JeboTon. U zadnje dvije godine bend je izbacio 2 EP-a i odsvirao nekoliko europskih turneja. Zvuk benda se u tom dinamičnom razdoblju konstantno mijenjao te je danas najlakše poveziv sa suvremenim indie emo punk pokretom koji uzima sve veći zamah. Novi singl “Leather Couch” najavljuje prvi LP koji je upravo u pripremi i trebao bi ugledati svijetlo dana kroz iduću godinu.

Terminator je funk, groove bend koji obiluje zanimljivim tekstovima i svježim melodijama. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama i snimili jednu pjesmu u studiju, a svoje mjesto u lineupu Brucifera stječu nakon odnošenja pobjede u finalu KSET-ovog koncertnog programa za mlade i neafirmirane izvođače ‘Čuješ?!’.

Izdvojeni članak

Kao FER-ova brucošijada samo na otvorenom: KSET-ovci pripremili festival na parkiralištu ispred faksa

Ulaznice u prodaji od ponedjeljka

Već od danas se u KSET-u, Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark mogu se kupiti early bird karte po cijeni od 50 kn. Karte je po pretprodajnoj cijeni moguće kupiti do 5. listopada ili do isteka zaliha.

Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 30. rujna uz predočenje e-indexa.

Najnovije informacije o 38. Brucošijadi FER-a doznajte na Facebook stranici Brucošijada FER-a.