Pretraga

Kao FER-ova brucošijada samo na otvorenom: KSET-ovci pripremili festival na parkiralištu ispred faksa

A- A+

Svi znamo da ekipa iz KSET-a već godinama organizira mrak brucošijade FER-a, ali kako je to zimski event u zatvorenom, ove su se godine odlučili pokrenuti i jedan ljetni, open air festival. Tako će parking ispred FER-a 1. lipnja umjesto automobila, biti rezerviran za JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito te posjetitelje. Upad je besplatan.

KSET ovaj festival organizira u suradnji s FER-om, a sudeći prema najavama, nadaju se da će postati tradicionalan.

U svojoj najavi događaja navode i nešto informacija o svakom od izvođača pa ih prenosimo u nastavku.

JeboTon ansambl

JeboTon ansambl već su poznati zabavljači zagrebačkih ulica koje ne treba posebno predstavljati. Otvorili su KSET-ovu koncertnu sezonu promocijom svojeg debi albuma “Širi ljubav ili šuti!”, a sada je u stilu i zatvaraju.

Them Moose Rush

Them Moose Rush zatrest će pozornicu pored FER-a svojim energičnim progresivnim rockom kojeg su nedavno imali prilike predstaviti i Ujedinjenom Kraljevstvu na svojoj turneji. Njihov album “Don’t Pick Your Noise” bio je jedno od najboljih domaćih izdanja u 2018. godini odlično prihvaćen od publike i kritike.

ZMaJ

Eksperimentalni rock trojac iz Virovitice, ZMaJ vraća se u Zagreb nakon skoro jednogodišnje pauze, posljednji put nastupali su na INmusic festivalu. Na svoja dosad izdana 3 EP-a predstavili su originalan zvuk koji se uvelike temelji na elektronici i tjera na ples već na prvom slušanju, a trenutno rade na novom materijalu.

 

Dogs in Kavala

Beogradski trojac Dogs in Kavala nastupio je na više festivala u Hrvatskoj te tako stekao određeno sljedbeništvo, a 1. 6. zagrebačkoj publici predstavit će svoj surf rock zvuk koji sadrži primjese garagea i psihodelije.

Iggy Biznis

Iggy Biznis i Đoni Paranoja, tj. 2Kitice, duo koji nas nasmijava već godina svojim ljetnim hitovima i originalnim videima, po prvi put će javno nastupiti te izvesti neke od svojih bezvremenskih pjesama. Također, Iggy Biznis nedavno je izdao i solo album naziva “Di si bio kaj si radio” tako da možemo očekivati premijerne izvedbe pjesama s tog uratka.

dRBonito

dRBonito su nam poznati kao finalisti KSET-ovog natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?! Gdje su nam predstavljali svoj prvi EP. Od tad su izdali album prvijenac “Topare 5/24”, a nedavno su izdali i novi EP “Zablaće”. Radi se o kombinaciji gitara, bas i bubanj – minimalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Nakon nastupa navedenih izvođača program se seli u KSET gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati Disco sekcija KSET-a uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća.

Kao FER-ova brucošijada samo na otvorenom: KSET-ovci pripremili festival na parkiralištu ispred faksa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap