Pretraga

Otvoren natječaj za studente: Predstavite svoj projekt održivog razvoja i osvojite 3.000 kuna

A- A+

Studenti koji se prijave na natječaj ‘Održivi razvoj u tvojim rukama’ i predstave svoj projekt za održivi razvoj, mogu osvojiti od 1.000 do 3.000 kuna. Natječaj organizira Ekonomski fakultet u Zagrebu, a prijaviti se možete do 12. studenog.

Foto: Unsplash

U tijeku natječaj za studente koji imaju najbolje projekte održivog razvoja vezane uz okoliš, društvo i upravljanje. Natječaj je u sklopu projekta Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a prijave traju do 12. studenog.

– Poslovni svijet sve više govori o ESG modelu koji je postao dijelom naše svakodnevnice, a nove generacije žive vrijednosti koje promiču zaštitu okoliša, održivost i poticanje jednakosti u društvu. ESG je akronim od riječi Enviromental, Social and Governance koje označuju tri ključna područja – okolišno, društveno i korporativno upravljanje – koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja neke tvrtke, stoji u priopćenju.

Održivi razvoj u tvojim rukama’

Naziv natječaja je ‘Održivi razvoj u tvojim rukama‘, a najbolji koji se prijave dobit će novčanu nagradu.

–  U okviru projekta već je održan niz predavanja u suradnji s tvrtkama partnerima koje su u svoje poslovne modele već ugradile pojedine segmente ESG-a. Riječ je o tvrtkama koje su na predavanjima na Ekonomskom fakultetu studente upoznali s ESG modelom, educirali ih o pojedinim područjima vezanima uz okoliš, društvo i upravljanje i predstavili pojam investiranja s društvenim utjecajem, navodi se u priopćenju.

Izdvojeni članak
novac kune

Sveučilište raspisalo tri natječaja za stipendije, studentima mjesečno po 800 i 900 kuna

Nagrade od 1.000 do 3.000 kuna

U natječaju mogu sudjelovati studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Stručna komisija, koju čine predstavnici projekta, odabrat će pet finalista koji će se u drugom krugu natjecati za tri glavne nagrade. Prva nagrada iznosi 3.000  kuna, druga 2.000 kuna i treća 1.000 kuna.

– Uz financijske nagrade, pobjednici imaju mogućnost studentske prakse u trajanju od mjesec dana u Zagrebačkoj banci ili nekoj od tvrtki partnera projekta ‘Održivi razvoj u tvojim rukama’, piše u priopćenju.

Više informacija o cijelom projektu i studentskom natječaju možete pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.