Pretraga

Sveučilište raspisalo tri natječaja za stipendije, studentima mjesečno po 800 i 900 kuna

A- A+

Sveučilište u Zadru raspisalo je tri natječaja za studentske stipendije. Riječ je o stipendijama za studente sportaše, stipendijama za studente slabijeg socio-ekonomskog stanja te stipendijama za izvrsnost.

novac kune

Foto: srednja.hr

Na Sveučilištu u Zadru otvorena su ove srijede tri natječaja za studentske stipendije, a na sve njih studenti se prijavljuju elektroničkim putem do 19. studenog u ponoć.

Studentima aktivnim sportašima dodijelit će se za ovu akademsku godinu pet stipendija u iznosu od 900 kuna mjesečno. Drugi natječaj namijenjen je redovitim studentima u stanju socijalne potrebe i njima se dodjeljuje najviše 15 stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna. Najviše, 60 stipendija dodjeljuje se redovitim izvrsnim studentima, a mjesečni iznos te stipendije je 900 kuna.

Za sve stipendije vrijede različiti posebni uvjeti, ali nekoliko je općih zajedničkih pa se tako za dodjelu stipendija mogu natjecati studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

  •  da su hrvatski državljani, što se dokazuje preslikom jedne od sljedećih isprava: domovnica, rješenje o stjecanju hrvatskog državljanstva, putovnica (na stranici sa slikom), ili preslikom obiju strana osobne iskaznice,
  • da imaju status redovitog studenta na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima na Sveučilištu u Zadru, što se dokazuje ovjerom na prijavnom obrascu za dodjelu stipendija kojeg ovjerava Sveučilište,
  • da svladavaju upisani studij bez ponavljanja godine (osim u slučaju odobrenog mirovanja studentskih obveza u nekoj od ranijih akademskih godina),
  •  da ne primaju druge stipendije

Prijave za dodjelu stipendije studentima Sveučilišta u Zadru podnose se elektroničkim putem na ovoj poveznici. Za pristup aplikaciji potrebno se prijaviti koristeći svoj AAI@EuHr elektronički identitet, a prijave se zaprimaju od 27. listopada do 19. studenoga 2021. do 24:00 sati. Kako stoji u natječajima, prijave s nepotpunom dokumentacijom kao i one koje ne budu podnesene u utvrđenom roku, neće se razmatrati.

Detalje o tome koje je uvjete potrebno zadovoljiti da biste ostvarili pravo na neku od ovih stipendija Sveučilišta u Zadru te koji se dokazi trebaju poslati u prijavi na natječaj doznajte u tekstovima natječaja ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [112.76 KB]