Pretraga

Karlovački maturant kampanjom za svoju inovaciju prikupio 100 tisuća dolara

A- A+

Kako bi pokrenuo masovnu proizvodnju svoje igraće konzole MAKERbuino, karlovački maturant Albert Gajšak pokrenuo je crowdfunding kampanju čiji je cilj bio prikupiti 10 tisuća dolara. Njegova inovacija i rad toliko su se svidjeli investitorima diljem svijeta, da je u svega nekoliko dana taj cilj premašen i kampanjom prikupljeno 100 tisuća dolara.

Foto: Facebook; MAKERbuino

Albert Gajšak ima 18 godina i dolazi iz Karlovca, a o njegovim smo vam inovacijama pisali već nekoliko puta. Jedan od njegovih posljednjih izuma je igraća konzola MAKERbuino.

Izdvojeni članak

Crobotix: entuzijasti, stvaratelji, kreativci. I prvaci Europe u robotici

Ova konzola namijenjena je starijima od 11 godina, a uz pomoć osnovnog alata i online uputa može ju sastaviti svatko s imalo znanja. Kako bi krenuo u masovnu proizvodnju svoje konzole, Albert je pokrenuo crowdfunding kampanju, kojoj je cilj bio prikupiti 10 tisuća dolara. Taj cilj postignut je već nakon četvrtog dana, a u kampanji je prikupljeno vrtoglavih 100 tisuća dolara za koliko je kupljeno čak 1.800 jedinica igraće konzole. Interes su pokazali, između ostalih, i trgovci iz Južne Koreje, Kine, JAR-a i SAD-a, piše lokalni.vecernji.hr. 

– Nisam očekivao ovako velik odaziv ‘ulagača’ i moram reći da sam oduševljen. To je i veliki poticaj meni za daljnji rad, ali i dokaz da postoji tržište za ovakve pomalo ekstravangantske, mejkerske proizvode. To što radim me iznimno veseli, kazao je Albert za lokalni.vecernji.hr. 

Svi koji su kampanju podržali s 35 dolara ili više, na poklon bi trebali dobiti svoj set MAKERbuino od kojega mogu izraditi vlastitu konzolu. 

– Kupci, odnosno donatori plate za proizvod, ulože u posao. Vjerujem da ću u travnju isporučiti prvih stotinu proizvoda, a sve ostalo u svibnju. Pomoći će mi otac, brat, prijatelji. Sav novac ulažem u razvoj proizvodnje, zbog čega sam registrirao i tvrtku koja se zove CircuitMess. Naime, čitava ideja Kickstartera je ‘paljenje na guranje’ nečije tvrtke koja se želi baviti inovativnim proizvodima, kao što je moja, rekao je Albert za lokalni.vecernji.hr.

Više o Albertovom projektu možete saznati i njegov rad pratiti ovdje.