Pretraga

Ovo su ljudi koji će savjetovati Sveučilište u vezi gospodarstva: Upravo su imenovani

A- A+

Sveučilište u Rijeci izabralo je članove Gospodarskog savjeta, savjetodavnog tijela čija je zadaća unaprijediti rad Sveučilišta i to u području aktivnog transfera znanja i tehnologija u gospodarstvo. Našla su se tu neka poznata imena iz svijeta visokog obrazovanja, ali i domaće industrije.

sveučilište u rijeci, rektorat

Zgrada rektorata Sveučilišta u Rijeci
Foto: Google Maps screenshot

Na sjednici Senata održanoj u utorak, 23. svibnja, uz počasni doktorat uglednom hrvatskom znanstveniku Ivanu Đikiću, doneseno je još nekoliko važnih odluka za Sveučilište u Rijeci. Jedna od njih je imenovanje članova Gospodarskog savjeta.

Poznata imena

Gospodarski savjet je, pojasnimo, savjetodavno tijelo Sveučilišta čija je zadaća unaprijediti njegov rad u području aktivnog sudjelovanja u transferu znanja i tehnologija u gospodarstvo. To se odnosi kako na predlaganje i unaprjeđenja postojećih, tako i na donošenje novih oblika vrednovanja znanja. Na prijedlog rektorice Snježane Prijić Samaržije, senatori su izglasali pa su članovi Gospodarskog savjeta postali:

prof. dr. sc. Gordan Gledec, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva
professorica emerita Slavica Singer, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet
Marin Bezić, Infobip d.o.o.
Iva Usmiania, Jadran-galenski laboratorij d.d.
Siniša Reljić, Navis consult d.o.o.
Vedran Kružić, Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije
Kristijan Staničić, Hrvatska turistička zajednica
doc. dr. sc. Mislav Balković, Visoko učilište Algebra
dr. sc. Irena Peršić Živadinov, Turistička zajednica Kvarnera i
Teuta Duletić, Lürssen Design Center Kvarner

Izdvojeni članak
ivan đikić u bijeloj kuti u laboratoriju

Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik svjetskog glasa, dobio je počasni doktorat: Daje mu ga naše sveučilište

Izbrani i novi članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta

Na ovoj su sjednici senatori odlučivali i o članovima Međunarodnog znanstvenog savjeta. Na prijedlog rektorice potvrdili su neke članove. Tako će mandat u tom tijelu ponoviti profesorica Aleksandra Kanjuo Mrčela sa Sveučilišta u Ljubljani, profesor Igor Mezić sa Sveučilišta u Kaliforniji, profesor Željko Ivezić sa Sveučilište u Washingtonu, profesor Dražen Prelec s MIT-ja te profesor Igor Žutić sa Sveučilišta u Buffalou.

Novi članovi su izvanredna profesorica Jasenka Gudelj sa Sveučilišta Foscari u Veneciji, profesor Nenad Ban s ETH u Zürichu, profesor Igor Štagljar sa Sveučilišta u Torontu i izvanredna profesorica Iva Skov sa Sveučilišta Aalborg.