Pretraga

Pitate se što je sa slastom na Savi? Ne radi zbog poplave i lifta u kojem su znali zaglaviti radnici

A- A+

I dok slastičarnica u zagrebačkom studentskom domu Cvjetno naselje radi od početka akademske godine, takva situacija nije s onom u studentskom domu Stjepan Radić. Ta slastičarnica, kako smo doznali od zagrebačkog SC-a, ne radi zbog poplave koja je uzrokovala štetu na liftu. Taj lift već je prije bio problematičan jer je znao stati u međukatu s osobljem u njemu pa su majstori morali intervenirati.

Ponuda 1

Ponuda kolača | foto: Dominik Smolak, srednja.hr

I dok slastičarnica u zagrebačkom studentskom domu Cvjetno naselje radi punom parom i u svoju ponudu uvodi novitete poput izrade malih i velikih torti, slastičarnica na Savi ove akademske godine još nije počela raditi. Kako smo doznali od Studentskog centra (SC) u Zagrebu, ona ne radi jer je tijekom hladnog pogona došlo do poplave u podrumu desetog paviljona gdje su pizzeria i slastičarnica.

– Poplava koja je zadesila podrum ispod Pizerije – Slastičarna je uzrokovala štetu da postojeći lift koji je i prije bio u dosta lošem stanju i dotrajao više nije ispravan za uporabu. Sva roba, kolači i osoblje su se transportirali putem lifta na kat. Bilo je slučajeva da je lift znao stati u međukatu s osobljem u njemu te su majstori morali intervenirati, kazao nam je Mirko Bošnjak, ravnatelj zagrebačkog SC-a.

U tijeku je, naveo je Bošnjak, postupak javne nabave za odabir dobavljača za otklanjanje nedostatka. U razgovoru sa stručnjacima mišljenja su da, objasnio je Bošnjak, zbog sigurnosti namirnica i zdravlja konzumenata slastičarnica ne može raditi dok se ne otklone nedostatci.

Izdvojeni članak
zgrada studentskog centra u zagrebu i mirko bošnjak ispred

Ravnatelj SC-a o otkazu mesara koji je kolegi stavio bombu u automobil: ‘To je bila šala’

– Po iskustvu prijašnjih godina – mali broj konzumenata, uobičajena je praksa bila otvaranja slastičarne – caffe bar u sklopu SN  ‘Stjepan Radić’ u listopadu. Čim se završe radovi otvorit ćemo slastičarnicu SC-a Zagreb u SD Stjepan Radić, dodao je Bošnjak.

Podsjetimo, prošle akademske godine slastičarnica na Savi otvorila se tek u siječnju. Odnedavno je u ponudi u slastičarnici doma Cvjetno naselje i izrada male te velike torte. Ukupno je pet okusa, a rok narudžbi torti je pet radnih dana.