Pretraga

Ravnatelj SC-a o otkazu mesara koji je kolegi stavio bombu u automobil: ‘To je bila šala’

A- A+

Nakon što je u Studentskom centru u Zagrebu prošlog tjedna mesar ubacio ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane, iz SC-a su potvrdili kako će mesar zbog toga dobiti otkaz. Slučaj je potvrdila i policija te su rekli da je osumnjičeni postavio ručnu bombu bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela. Ravnatelj SC-a Zagreb komentirao je cijelu situaciju te je izjavio da je cijela ta situacija zapravo bila – šala.

zgrada studentskog centra u zagrebu i mirko bošnjak ispred

Foto: srednja.hr

Incident koji se prošlog tjedna dogodio u Studentskom centru u Zagrebu dobio je novi zaokret. Naime, nakon što je mesar zagrebačkog SC-a stavio ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane i zbog čega će dobiti otkaz, ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak za RTL Danas je objasnio kako je uopće došlo do ovakvog slučaja.

– Mesar je priznao je u pisanom očitovanju da je on to stavio, priznao je to i policiji i dao nam je kopiju policijskog zapisnika u kojemu se vidi da su oni njemu napravili pregled kuće. Njegov iskaz je bio takav da je priznao da je to stavio, ali ne u ozbiljnoj namjeri nego u šali, rekao je Bošnjak za RTL Danas.

Izdvojeni članak

Mesar zagrebačkog SC-a, koji je ostavio bombu u automobilu drugog radnika, dobit će otkaz

Ravnatelj SC-a dodao je kako niti jedan djelatnik u svome iskazu nije napisao da su međusobno imali nekih sukoba te da je šef skladišta prehrane istaknuo kako je mesar bio dobar radnik i da je korektno radio svoj posao te da ni po tom pitanju nije bilo nikakvih problema. Osim što će dobiti otkaz zbog ugrožavanja i dovođenja u opasnost djelatnika SC-a kao i studenata koji ondje svakodnevno dolaze, mesar će odgovarati i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Podsjetimo, policija je ustvrdila da je šef skladišta prehrane sam dao ključeve svog automobila mesaru, koji je tada u njegov automobil, ‘bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela’, stavio bombu. Šef skladišta uočio ju je kad je stigao doma pa je pozvao policiju.