Pretraga

Podnio ostavku na funkciju u HDZ-u: Izabran novi predsjednik Studentskog zbora zagrebačkog sveučilišta

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu izabrao je novog predsjednika. Na tu je dužnost stupio Mihovil Mioković, a za njegovog zamjenika i prvog suradnika izabran je Josip Periša. Mioković je, replicirajući jednom od studenata, otkrio kako je uoči kandidature i zbog nje dao ostavku na mjesto predsjednika Mladeži HDZ-a grada Siska.

Mihovil Mioković | foto: Hrvatska akademska zajednica

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu ima novog predsjednika, o čemu su se pohvalili na Facebooku.

Kako pišu, na sjednici u petak većinom glasova za novog su predsjednika izabrali Mihovila Miokovića, a za njegovog zamjenika i prvog suradnika Josipa Perišu.

Novi predsjednik naveo je tri glavne točke svoga programa: obnovu postojećih i povećanje novih kapaciteta studentskog smještaja, uspostavu studentske ambulante te implementaciju pametne iksice.

– U svom završnom obraćanju novi predsjednik je pozvao sve kolegice i kolege studente na otvorenu suradnju te istaknuo kako jedino zajedno možemo utjecati na unaprjeđenje studentskog standarda, kažu iz Zbora.

Mioković je, inače, student Ekonomskog fakulteta te dopredsjednik udruge Hrvatska akademska zajednica.

U komentarima na objavu Studentskog zbora jedan je student Miokoviću prigovorio zbog članstva u HDZ-u.

– Dragi Mislave, ostavku na mjesto svih stranačkih dužnosti sam podnio 15.9., tri tjedna prije objave kandidature, smatrajući kako ću tako vjerodostojnije zastupati sve studente i kako ću se prije svega moći koncentrirati isključivo na rad u SZZG-u, zalažući se ponajviše za unaprjeđenje studentskog standarda, zaključio je Mioković, koji je bio predsjednik Mladeži HDZ-a grada Siska.