Pretraga

Policija objavila detalje incidenta na KiF-u: Okupljanje je organizirao 58-godišnjak, nije ga prijavio

A- A+

Grupa osoba nezadovoljnih time da je Kineziološki fakultet uveo COVID potvrde i za studente u utorak je prosvjedovala ispred tog faksa. Intervenirala je i policija, a dosadašnjim istraživanjem je utvrđeno da je okupljanje organizirao 58-godišnjak te to nije prijavio policiji.

Foto: srednja.hr/Facebook

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu COVID potvrde odnosno test od utorka su obavezne i za studente. Ispred tog fakulteta jučer su se okupile osobe nezadovoljne tom odlukom, te su na fakultet uspjeli ući bez COVID potvrde. Iako se karakterizirao kao studentski prosvjed, dekan Tomislav Krstičević kaže nam kako je među okupljenima bio tek manji broj studenata KiF-a, a neki od okupljenih uopće nisu dio studentske populacije. Dekan je pozvao i policiju, kako kaže zbog nasrtaja na službenu osobu, zaštitara, i nasilnog ulaska na fakultet.

– Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljeno javno okupljanje koje se održalo jučer, 7. prosinca 2021. godine na Trešnjevci u Ulici Horvaćanski zavoj s početkom oko 8.50 sati. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavio nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju, priopćila je danas PU zagrebačka.

Izdvojeni članak

Dekan o policiji na KiF-u: ‘Dio okupljenih nasrnuo je na zaštitare, nasilno su ušli na fakultet’

Kako dodaju iz policije, sumnja se da je počinio prekršaj iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

– Shodno navedenom, bit će podnijet Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan Obavezni prekršajni nalog. U svim slučajevima kada se utvrdi osnovana sumnja da je na takvim okupljanjima konkretan počinitelj ili više njih, prekršio neke od odredbi Zakona o javnom okupljanju, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ili eventualno Kaznenog zakona, nakon prikupljanja dokaza i drugih radnji propisanih Prekršajnim zakonom ili Zakonom o kaznenom postupku, podnose se odgovarajući optužni akti, javljaju iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, Kineziološki fakultet nastavu provodi kontaktno, ali za sve one koji ne žele pri ulasku pokazati COVID potvrdu nastava je organizirana online te dolazak na kontaktnu nastavu nije obavezan. Terenska nastava je obavezna.