Pretraga

Povisili stipendije s 500 na 1.200 kn: Hrvatski grad drastično povećao izdvajanja za studente

A- A+

Iznosi gradskih stipendije za studente u prosijeku se kreću između 500 i 800 kuna. Stipendiju od 500 kuna studentima svoga grada dodjeljivao je i Metković, no ona od ove godine raste, baš kao i ukupna sredstva u proračunu za studente.

Foto: Srednja.hr

Kako piše Gradonačelnik.hr, Grad Metković u proračunu za 2019. značajno je povećao izdvajanja za studente. Sredstva za stipendije povećali su za čak 266% u odnosu na prošlu godinu – na ukupnih 660 tisuća kuna. Umjesto dosadašnjih 500 kuna, 30-ak metkovskih studenata od ove će godine primati po 1.200 kuna stipendije.

Izdvojeni članak

Zbog lažnog podatka u prijavama, Ministarstvo obustavilo isplate stipendija dijelu studenata

Uz to, osigurano je i 300 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza studentima kojima će Grad pokrivati dvije besplatne povratne karte iz Metkovića do mjesta studiranja i obratno.

Uz navedeno, Grad je u ovoj godini povećao i sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika, osigurano je i 30 tisuća kuna za nagrade darovitim učenicima, te 70 tisuća za opremanje kabineta informatike i kemije u Srednjoj školi, odnosno Gimnaziji Metković.

– Ovo je samo potvrda rada i ulaganja u djecu i mlade što je od samog početka jedan od naših prioriteta, jer oni su budućnost. Iz godine u godinu postavljamo sve ambicioznije ciljeve i ostvarujemo bolje rezultate, ali svjesni smo da budućnost zajednice zapravo leži u novim generacijama, kazao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, prenosi Gradonačelnik.hr.