Pretraga

Povodom 100. rođendana jedan od najuglednijih hrvatskih fakulteta dobio svoju poštansku markicu

A- A+

Medicinski fakultet u Zagrebu među maturantima je jedan od popularnijih, a kroz čitavu 2017. slavi svoj 100. rođendan. Ovu važnu obljetnicu MEF obilježava na razne načine – održavanjem skupova, izložbi, a održana je i cestovna utrka ‘162 stube’ te je ovom prigodom snimljena i zanimljiva milenijska fotografija na kojoj je poziralo čak 270 studenata. A ono što će zasigurno zainteresirati brojne filateliste, povodom stoljeća postojanja MEF-a Hrvatska pošta u optjecaj je pustila prigodnu markicu.

Markica i FDC povodom 100. rođendana MEF-a|Foto: www.posta.hr

Ovoga je tjedna Hrvatska pošta u optjecaj pustila prigodnu poštansku marku 100 godina Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čiji je motiv reljef Roberta Frangeša Mihanovića ‘Medicina’.

Izdvojeni članak

Hrvatskoj nedostaje između 3 i 4 tisuće liječnika, a za studije medicine četiri puta više prijava nego upisnih mjesta

– Marko Ercegović autor je fotografije reljefa, a marku je oblikovala za tisak Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba. Nominalna vrijednost novog prigodnog izdanja iznosi 3,10 kuna, naklada je 100.000 primjeraka, a marka je izdana u arku od 16 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC), priopćili su s Medicinskog fakulteta.

Inače, sva izdanja poštanskih maraka mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte na ovoj poveznici.

Napomenimo i kako je povodom ove stote obljetnice Medicinski fakultet svoja vrata javnosti i mladima i dodatno otvorio te će od sada u svrhu približavanja javnosti koristiti sve prednosti društvenih mreža.

– Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu želi svoje aktivnosti, dostignuća, produktivnost, rezultate i fakultetski život općenito u što većoj mjeri približiti studentima, djelatnicima i prijateljima te povodom proslave 100. obljetnice osnutka i djelovanja otvaramo službene kanale komunikacije putem društvenih mreža. Službeni # proslave 100 godina Medicinskog fakulteta je – #MEFZg100; bilo bi dobro kada bi svi imali jedan službeni # u objavama koje se tiču proslave 100 godina, poručuju s Medicinskog uz napomenu kako trenutačno na društvenim mrežama postoje grupe i profili koji nisu službeni kanali komunikacije Fakulteta, iako nazivi grupa odnosno profila aludiraju na tu ustanovu te se fakultet se ograđuje od svih objava na istima.

Od sada sve aktivnosti MEF-a pratite i na Facebooku, Instagramu, LinkedInu te YouTube kanalu.