Pretraga

Pozor, studenti: Dva najveća sveučilišta raspisala natječaje za Erasmus razmjenu

A- A+

Dva najveća hrvatska sveučilišta, zagrebačko i splitsko, raspisala su natječaje za Erasmus+ razmjenu u svrhu studijskog boravka u akademskoj godini 2019./2020. Na natječaj Sveučilišta u Zagrebu moguće je prijaviti se do 14. veljače, a na onaj Sveučilišta u Splitu do 1. ožujka.

Foto: pixabay

Dobre vijesti za sve studente koji sljedeće godine planiraju na studentsku razmjenu. Od 1. siječnja 2019. stipendije za Erasmus više neće ulaziti u limit porezne olakšice od 15.000 kuna, zbog čega su mnogi odustajali od razmjene.

Sveučilišta u Zagrebu i Splitu baš su ovih dana raspisala natječaje za razmjenu u svrhu studijskog boravka u sljedećoj akademskoj godini.

Natječaj Sveučilišta u Zagrebu

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Od sutra se mijenjaju dvije stvari važne za džep gotovo svih studenata u Hrvatskoj

Na natječaj zagrebačkog sveučilišta za razmjenu 2019./2020. mogu se prijaviti redovni studenti sveučilišnog ili stručnog studija i to na sljedećim razinama: preddiplomski, diplomski, integrirani preddiplomski i diplomski ili poslijediplomski. Izvanredni studenti mogu se prijaviti na Natječaj i ostvariti mobilnost uz uvjet da za vrijeme trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu.

Studenti preddiplomskih studija moraju u trenutku odlaska na mobilnost biti upisani najmanje u drugu godinu preddiplomskoga studija.

– Student ispunjava i šalje samo jednu online  prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri  različita izbora inozemnih sveučilišta na koje želi ići. Matični fakultet ili akademija će studenta rangirati na samo jedan od odabranih izbora (iznimka Muzička Akademija, rang lista s tri izbora). U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima, poručuju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Na natječaj je moguće prijaviti se do 14. veljače u podne, a sve detalje iz natječaja doznajte u dokumentu koji slijedi i na ovoj poveznici.

[scribd id=397723309 key=key-LZOOZnoAdVnV7WDigauu mode=scroll]

Natječaj Sveučilišta u Splitu

Izdvojeni članak

Razmjenu potiču, a onda im studenti ispaštaju: Ovo su iskustva djevojaka s FPZG-a, fakulteta koji se voli pohvaliti Erasmus brojkama

Sve mobilnosti u okviru natječaja Sveučilišta u Zagrebu mogu se ostvariti od 1.lipnja 2019. do 30. rujna 2020. Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta u Splitu koji su u trenutku odlaska na mobilnost (u akademskoj godini 2019./2020.) upisani u najmanje drugu godinu preddiplomskog (ili integriranog) ili stručnog studija, prvu godinu diplomskog studija ili prvu godinu poslijediplomskog studija.

– Na natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti uz uvjet da za vrijeme mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu. Na natječaj se mogu prijaviti studenti čiji je prosjek ocjena u prošloj akademskoj godini bio najmanje 3,00. Ukoliko bi se iznimno prijavio student s prosjekom nižim od 3,0 a nikako nižim od 2,75, bit će potrebno dostaviti dvije preporuke profesora, stoji u natječaju splitskog Sveučilišta.

Rok za prijavu je 1. ožujka 2019., a nepotpune prijave na natječaj neće se razmatrati. Sve detalje iz natječaja doznajte u dokumentu koji slijedi i na ovoj poveznici.

[scribd id=397723351 key=key-0No8O8WWthPE820TNLSF mode=scroll]