Pretraga

Pozor, studenti: Ako na vrijeme ne obavite važnu radnju, ostajete bez STEM stipendije

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u ponedjeljak prve rang liste dobitnika STEM stipendije u ovoj akademskoj godini. Studenti imaju pet dana za prihvaćanje uvjeta stipendiranja, inače će Ministarstvo smatrati da je odbijaju. Rok za obavljanje te radnje istječe u subotu u podne.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

U ponedjeljak su objavljene rang-liste za dodjelu stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM području. Rang-liste još nisu dostupne javno, nego ih studenti mogu vidjeti u Sustavu državnih STEM stipendija. Da bi provjerili jesu li ostvarili pravo na stipendiju, studenti se u sustav prijavljuju AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

Studenti koji su ostvarili pravo imaju pet dana za prihvaćanje uvjeta stipendiranja, što se smatra činom sklapanja ugovora. Rok za prihvat STEM stipendije istječe sutra, 21. studenog u 12 sati, podsjećaju iz Ministarstva obrazovanja

Izdvojeni članak

Objavljene rang-liste dobitnika državne STEM stipendije za 2020./2021. godinu

– Aplikaciji pristupate prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom na poveznici, označavate izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja (materijalnom i kaznenom odgovornošću) i prihvaćate uvjete stipendiranja i upisujete isključivo vlastiti IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, poručuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja.