Pretraga

Dođi, informiraj se, cijepi se – predstavljanje kampanje ‘Budi mRAK’ na PBF-u

A- A+

Udruga PROBION sa sjedištem na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu organizira predstavljanje projekta „Budi mRAK“ pod vodstvom CroMSIC-a.

Budi mRAK

Budi mRAK | plakat istoimene kampanje

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 18.11.2019. s početkom u 18 sati u predavaonici 1 u zgradi PBF-a, Pierottijeva ulica 6. Cilj predavanja i same kampanje je podići svijest, informirati o prevenciji te pozvati na besplatno cijepljenje protiv HPV-a.

O kampanji „Budi mRAK“

Zahvale za hvalevrijednu kampanju idu udruzi studenata medicine imena CroMSIC. Oni su jedni od glavnih pokretača i sudionika ovog javnozdravstvenog, ali ponajprije edukativnog projekta o prevenciji i ranom otkrivanju raka.

Izdvojeni članak

Cijepljenje protiv HPV-a od sada besplatno za sve do 25 godina: Doznajte gdje ga obaviti

Misija im je „educirati i senzibilizirati studente medicine, podići razinu znanja i svijesti srednjoškolaca, ali i opće populacije o bolesti raka“.

Ljudi nisu ni svjesni da čak šest vrsta raka uzrokuje HPV, isto tako nisu informirani o prevenciji, rizičnim faktorima, znakovima i simptomima raka, ali nema razloga za brigu jer kampanja „Budi mRAK“ ima odgovore na sva ta pitanja, pogotovo na ona za koje većina misli da ih zna, ali istraživanja tvrde suprotno. Pitanja tipa: Zašto je toliko značajna i je li uistinu toliko značajna infekcija HPV-om? Kako se zapravo prenosi? Koje posljedice ima?

Zašto trošiti vrijeme na pretraživanje interneta na pitanja koja će vam ionako biti odgovorena na predstavljanju kampanje „Budi mRAK“ u zgradi Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta (Pierottijeva ulica 6, predavaonica 1) u ponedjeljak 18.11. 2019. s početkom u 18 sati.

Što je PROBION?

PROBION je mlada udruga studenata PBF-a koja je s radom krenula 2015.g.

Kao glavni cilj ističe dodatnu edukaciju studenata te omogućavanje rasta svakog pojedinca kao osobe koja će jednoga dana djelovati kao znanstvenik i biti stručna u svom području rada. Tijekom akademske godine, udruga organizira razne izvannastavne aktivnosti, poput predavanja i radionica.

Može se pohvaliti osvojenim dvjema Rektorovim nagradama, za projekte Stekni zdrave navike i Zoom u znanost. Osim opuštanja na Filmskih večerima PBF-a i na Danima piva, udruga je započela i s organizacijom Kongresa studenata biotehnologije.

Nemam vremena, znam sve i ostali izgovori za nedolazak

Dolaskom na predstavljanje i samo predavanje, otvorit će vam se svijet za koji ste bili svjesni da postoji, ali ne u toliko mjeri da ste ga htjeli istražiti.

PROBION i CroMSIC brinu o vašem zdravlju i informiranosti, stalo im je da dobijete odgovore. „Važno je srušiti predrasude koje su rezultat neznanja“, a dobar korak za započeti je dolazak na ovo predavanje. Do tada, donošenje zdravih odluka za vlastito zdravlje će biti i više nego korisno.

Najbitnija informacija od svih: Cjepivo protiv HPV-a besplatno je za sve mlade do 25. godine do kraja ove kalendarske godine.