Pretraga

Prijavite se na radionice za studentski Elektroboj

A- A+

Studentsko natjecanje u izradi pravih elektrotehničkih izuma imena Elektroboj prvo je natjecanje ovakve vrste u Hrvatskoj. Pokrenuto je ove godine kao još jedno u nizu uspješnih natjecanja eSTUDENTa, jedne od najaktivnijih studentskih udruga. Prva radionica čija je tema izrada Walkie-Talkie-a održava se ovaj petak, 11. travnja na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u 15 sati.

Foto: privatna arhiva

ESTUDENT je ove godine pokrenuo studentsko natjecanje u izradi pravih elektrotehničkih izuma imena Elektroboj, a ujedno je riječ o prvom natjecanje ovakve vrste u Hrvatskoj. Studenti tehničkih fakulteta timskim radom projektiraju i sastavljaju izume koje ocjenjuju ugledni profesori elektrotehnike i uspješni ljudi iz elektrotehničke industrije. Tema je otvorena, tako da se ove godine može vidjeti vrlo širok spektar ideja mladih i proaktivnih studenata koji su odlučili dati više nego se od njih traži.

Izdvojeni članak

Prilika za praksu i druženje: udruga eSTUDENT prima nove članove

Najbolji ovogodišnji izumi stigli su do drugog dijela natjecanja – izrade prototipova:

  • Safe Sound – Sustav koji omogućava sudionicima u prometu nesmetano slušanje glazbe uz povećanu sigurnost

  • Arctos Telemetry System – Sustav telemetrije za prikupljanje i prikazivanje podataka bolida

  • SafeCycle Assist – Rješenje namijenjeno biciklistima s ciljem povećanja sigurnosti pri sudjelovanju u prometu.

  • PA00K – Šesteronožni hodač (engl. hexapod) robot, prvotno razvijen iz zabave, sada ima priliku približiti robotiku mladima i onima koji za to prije nisu imali priliku.

  • Telefonski imenik za slijepe osobe – Uređaj koji će se spojiti između telefona i telefonske linije te služiti kao zvučni telefonski rječnik.

Izdvojeni članak

Otvoren deveti eStudentov Business Plan Contest

U sklopu natjecanja održala su se brojna korisna predavanja s izumiteljskim temama, a sada slijede tri velike radionice koje su otvorene za sve zainteresirane studente.

Prva radionica čija je tema izrada Walkie-Talkie-a započela je ovaj petak 11. travnja u 15 sati na FER-u. No pratite kanale eSTUDENTa na webu i Facebooku te se prijavite na drugu i treću radionicu u svibnju čije su teme vlastoručna izrada elektroničkih pločica te mikrokontroleri.

Najzanimljiviji dio natjecanja tek slijedi kada timovi čiji su nacrti i sheme odobreni od komisije izrađuju svoje izume.
Finale natjecanja su prezentacije izuma koje će se održati početkom lipnja.