Pretraga

Propucana zgrada Pravnog fakulteta, dekanica objasnila o čemu se radi

A- A+

Pravni fakultet u Rijeci u četvrtak poslijepodne propucan je iz vatrenog oružja. Metak je prošao kroz prozor i razbio staklo. Studenti koji su bili u čitaonici prijavili su lom stakla, a osoblje faksa zamijetilo je metak i pozvalo policiju. Iako je policijski očevid još u tijeku, prema onome što je dekanica Vesna Crnić-Grotić rekla medijima, smatra se da se radi o slučajnom propucavanju te da nitko nije ciljao na Fakultet.

policija

Foto: PU zagrebačka

U četvrtak u poslijepodnevnim satima propucan je jedan od prozora na Pravnom fakultetu u Rijeci, izvijestio je HRT, a stradalih, nasreću, nije bilo. Policijski je očevid u tijeku, a dekanica faksa Vesna Crnić-Grotić kaže da su studenti koji su bili u čitaonici prijavili lom stakla oko 15 sati.

Najvjerojatnije se radi o slučajnom propucavanju, piše spomenuti medij prema izjavama dekanice. Domar fakulteta nakon prijave studenata utvrdio je da je jedna od staklenih ploha na dvostrukom staklenom prozoru – razbijena – a između se nalazio metak.

Čitaonica je zatvorena, a osoblje Pravnog fakulteta odmah je pozvalo policiju. Kako je navela dekanica, a prenosi HRT, nitko nije nastradao i nije bilo panike. Neki opći zaključak je da nitko nije namjerno pucao u zgradu Pravnog fakulteta, već da je riječ o slučajnosti.