Pretraga

Provjerite svoje mailove: Započela procedura dodjele STEM stipendija od 10.800 kn

A- A+

I ove će godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti 3.400 stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Za razliku od socio-ekonomskih i stipendija za posebne skupine studenata, STEM stipendija ne dodjeljuje se putem natječaja, nego Ministarstvo samo prepoznaje studente koji imaju pravo na nju te ih automatski, putem elektroničke pošte na adresu u sustavu AAI@EduHr, obavještava da oni svoje pravo mogu ostvariti. Ta je procedura započeta danas.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja započelo je s ovogodišnjom procedurom dodjele STEM stipendija, uputivši svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka u sustavu.

Prvi korak: provjera ispravnosti podataka u sustavu

Obavijest je poslana na adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr, a studenti ispravnost svojih podataka provjeravaju na ovoj poveznici, prijavom putem vlastitog AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Izdvojeni članak
stipendije

Otvoren natječaj za dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2019./2020.

– Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Primijete li studenti da njihovi podaci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena u aplikaciji nisu ispravni, uputa je da se u svrhu ispravka podataka žurno obrate visokom učilištu. Ako nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte [email protected]. Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na istu adresu, poručuju iz Ministarstva.

Dodaju, podatke je moguće ispraviti do ponedjeljka, 28. listopada 2019. godine, do 12 sati. Ako podaci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Studenti koji nisu vidjeli mail mogu provjeriti podatke

Izdvojeni članak
stipendije

Izmijenjen popis studija čiji studenti imaju pravo na STEM stipendiju od 10.800 kuna

– Ako student na svoju adresu elektroničke pošte u sklopu sustava AAI@EduHr zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo kako ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-maila, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici, naglašavaju iz Ministarstva.

Popis svih studija u Hrvatskoj čiji studenti mogu konkurirati za STEM državnu stipendijumožete vidjeti ovdje.

Nakon što završi proces provjere podataka, studenti koji zadovolje uvjete za STEM stipendiju dobit će novi mail u kojem će biti obaviješteni da su dobitnici stipendije. Sljedeći korak koji će morati poduzeti ako želi primati STEM stipendiju jest prihvatiti uvjete stipendiranja, što će se smatrati činom sklapanja ugovora.

Državna STEM stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada 2019. do lipnja 2020., u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna. Ukupno je to, dakle 10.800 kuna.

Do 4. studenog otvoreni su i natječaji za državne socio-ekonomske te stipendije za posebne skupine studenata u istom iznosu, a koji su uvjeti za ostvarivanje prava na njih i sve o načinu prijave pročitajte ovdje. Naglasimo za kraj da studenti koji zadovoljavaju uvjete za više vrsta državnih stipendija na račun smiju primati samo jednu od njih.