Pretraga

Raspisan je natječaj za dodjelu ‘braniteljskih’ stipendija za godinu 2016./2017.

A- A+

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz domovinskog rata raspisao je natječaj za dodjelu stipendija i naknada redovnim učenicima i studentima. Prijave na natječaj primaju se zaključno s 8. ožujkom 2017. godine.

Foto: Srednja.hr

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja objavio je natječaj za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i
stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim
učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz
Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim
ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i
djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za školsku,
odnosno akademsku godinu 2016./2017.

Izdvojeni članak

Donesene odluke oko dodjele stipendija u Splitu i Rijeci

Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja iznosi 200 kuna mjesečno. Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni učenici s prosjekom iznad 3,75 koji nisu ponavljali razred, čiji prihodi kućanstva ne prelaze 60 posto proračunske osnovice
predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske. Uz to, učenik ne smije biti korisnik druge stipendije.

Mjesečni iznos stipendije za studente je 400 kuna. Student koji se prijavljuje na natječaj mora biti upisan u redovni studij, a prosjek ocjena  u dosadašnjem tijeku studiranja mora biti najmanje 3,25, osim brucošima kojima se u obzir uzima prosjek završnog razreda srednje škole koji mora iznositi minimalno 3,75. Isto kao i učenicima, prihodi kućanstva studenta ne smiju prelaziti 60 posto proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske. Student ne smije biti korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od
6.000,00 kuna
, a kandidati moraju biti upisani u poslijediplomski studij, te imati prihode kućanstva iste kao i studenti i učenici koji apliciraju za stipendije.

Prijave na natječaj podnose se zaključno do 8.ožujka 2017. godine poštom, ili osobno na adrese Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja. Koju je sve dokumentaciju potrebno priložiti možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Natjecaj Za Dodjelu Braniteljskih Stipendija 2016 2017 by srednja.hr on Scribd