Pretraga

Ručali smo u osječkoj menzi, ovo su naši dojmovi: Bolja je od zagrebačke, mrkva skoro sve pokvarila

A- A+

Na redakcijskom putovanju u Osijeku posjetili smo i menzu u tamošnjem Studentskom centru. Riječ je o restoranu Istarska koji od ponedjeljka do petka radi od osam do 21 sat. Došli smo oko 13:30 sati, a reda ispred nas nije bilo. Ostali smo ugodno iznenađeni izborom hrane, čokoladica i sladoleda te kartičnim plaćanjem.

menza u Osijeku

Menza u Osijeku, restoran Istarska | foto: srednja.hr

Redakcijski posjet Osijeku obuhvatio je posjet nizu škola i fakulteta, a iskoristili smo priliku i ručati u osječkoj menzi. Tako su Stella, Roko, Inga i Hrvoje za ručak odabrali restoran Istarska u tamošnjem Studentskom centru. Menza je to koja radi radnim danima od osam do 21 sat. U menzu smo stigli oko 13:30 sati i čekanja u redu nije bilo. Platili smo karticom, što je tek odnedavno mogućnost i u zagrebačkim menzama, a posebno nas je iznenadio poveći izbor čokoladica i sladoleda.

Stella: ‘Vratila bih se opet, 7,5/10’

Jela sam svinjski odrezak u umaku od šampinjona uz tijesto zapečeno sa sirom. Uz to, uzela sam i klasik – kupus salatu. Svinjski odrezak me pozitivno iznenadio. Nije bio nimalo ‘gumenast’, a meso i umak bili su odlično začinjeni. Tjestenina je bila u redu, ali hladna. O salati nemam posebnih dojmova, osim da nisu pretjerali s octom, što cijenim. Odlično mi je bilo što nismo uopće čekali na red, iako smo došli u vrijeme ručka. Sve sam platila 1,56 eura. Ukupna ocjena: 7,5/10, vratila bih se opet.

obrok Stella menza Osijek ručak

Obrok u osječkoj menzi | foto: srednja.hr

Roko: ‘Odabir je raznolik, 7,5/10’

Tipični okus studentskog cordon bluea, iako je još bio topao pa je bio nešto bolji nego inače. Riža, iako se činila suha, bila je dosta ukusna. Pohani sir bio je najbolji, fino odrađen poh i sir koji se topi u ustima. Salata od kupusa bila je jako dobro začinjena i svježa. Poseban plus dobiva dugo radno vrijeme, to što nema gužve i to što je odabir raznolik. Ukupna ocjena: 7,5/10.

obrok Roko

Obrok u osječkoj menzi | foto: srednja.hr

Izdvojeni članak
menza split index

Veliki SC odgovara na pitanje: Može li hrana u menzi biti zdravija od one koju spremamo doma?

Inga: ‘Izgleda kao da je netko skuhao previše mrkve za francusku pa je jadnim studentima odlučio poslužiti višak, 7/10’

Uzela sam juhu, bečki s tortelinima u umaku, mrkvu i sok. Juha od šparoga je teški klasik, ne možeš puno pogriješiti s krem juhom iz vrećice. Ali ja volim krem juhu od šparoga i jedino što mi je tu bitno je da bude topla. The bar is low, ali postoji. S bečkim se čini kao da nema puno prostora za pogrešku, ali zna se dogoditi (zagrebačka menza, I’m looking at you) da su neki dijelovi jednostavno neprožvakljivi. Znate ona žilava žlundra koja se nađe u ustima baš kad je ne očekujete, a istini za volju nikad je ne očekujete. Ovaj bečki je bio dobro pečen i bez neugodnih iznenađenja. Tortelini kao i juha, teško je s njima pogriješiti, a sok me uvijek vrati u dane školskih izleta. Pogotovo kad nije od jabuke. Nego, mrkva. Zbog nje sam razmišljala da dam ocjenu 6/10. Jer, neka mi netko, molim vas, objasni koja je točno uloga kuhane mrkve na tanjuriću tamo gdje su salate u ponudi? Izgleda kao da je netko skuhao previše mrkve za francusku pa je jadnim studentima odlučio poslužiti višak. Baš nejasno. Sve u svemu, zaključna ocjena je ipak 7/10 jer je sve bilo ukusno i taman pečeno.

obrok u menzi - pohano i mrkva

Obrok u osječkoj menzi | foto: srednja.hr

Hrvoje: ‘Bolje od Zagreba, lošije od Splita, 7/10’

Jeo sam rižu, odrezak i kolač. Meso uopće nije bilo žilavo, što u zagrebačkim menzama nije uvijek tako. Riža je bila ukusna i topla. Kolač je isto bio dosta dobar, a posebno me razveselio odabir čokoladica Kinder i Tortice, kao i velika ponuda sladoleda. Rekao bih bolje nego u Zagrebu, ali i dalje lošije nego u Splitu. Pohvala za kartično plaćanje i to što menza u SC-u radi cijeli dan. Ukupna ocjena: 7/10.

obrok u osječkoj menzi - kolač, mrkva, čokoladica, svinjetina, riža

Obrok u osječkoj menzi | foto: srednja.hr