Pretraga

SD Stjepan Radić preko ljeta bi mogao zatvoriti svoja vrata

A- A+

Novoizgrađeni paviljoni 11 i 12 u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić od 16. srpnja do 31. kolovoza služe kao hostel za smještaj turista. Kako je prošle ljetne sezone nije zabilježeno niti desetak noćenja, pomoćnica ravnatelja za smještaj Ružica Rajšić nam je potvrdila kako postoji mogućnost da se hostel zatvori svoja vrata.

Studentski dom Stjepan Radić 2010. godine postao je bogatiji za dva nova paviljona, 11 i 12, koji su preko ljeta imali funkciju hostela. Naime, od 16. srpnja do 31. kolovoza  paviljoni su bili otvoreni za smještaj turista, a hostel je u vlasništvu turističke agencije Student. No, doznali smo kako iz SC-a nisu zadovoljni prethodnom sezonom te da postoji mogućnost kako će hostel ovog ljeta zatvoriti svoja vrata.

Izdvojeni članak

Rektor Bjeliš preko ljeta spava u studentskom domu

– Broj noćenja je zanemariv, niti deset turista nije posjetilo SD Stjepan Radić, stoga nam nije isplativo i dalje preko ljeta sobe novih paviljona iznajmljivati kao hostel, objasnila nam je pomoćnica ravnatelja za smještaj Ružica Rajšić.

Nadodala je kako je tako loša posjećenost zbog činjenice da sobe nisu klimatizirane, a restorani preko ljeta ne rade, zbog čega turisti nemaju gdje jesti. Rajšić je također istaknula kako je razgovarala sa sanacijskim upraviteljem Pejom Pavlovićem o tome da hostel ovog ljeta prestane s radom.

Naime, radi se o tome da više novca potroše na recepiju, nego što zarade od soba, ali pomoćnica ravnatelja govori kako će se konačna odluka o nastavku rada ili zatvaranju hostela donijeti za mjesec dana.