Pretraga

Student FER-a zbog nesporazuma do daljnjeg izgubio mjesto u domu

A- A+

Rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima objavljeni su u ponedjeljak. Studenti koji smatraju da su iz nekog razloga oštećeni svoju žalbu moraju uložiti u roku od osam dana pa čekati do 8. rujna na odluku Povjerenstva za prigovore, iako useljenje počinje već prvog. Oni koji su htjeli doseliti u Zagreb početkom sljedećeg mjeseca, a planiraju slati žalbu, zbog tog su kasnog roka u problemima, jer će tek sredinom rujna znati imaju li svoju sobu ili moraju tražiti neku alternativu.

www.srednja.hr

Osim studenata koji su planirali biti u Zagrebu zbog izlaska na posljednje rokove, u problemima su i studenti koji će predati žalbu, a žele početi raditi kako bi si osigurali dodatne prihode za život u glavnom gradu.

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati Natječaja za smještaj u zagrebačke studentske domove

Računao na smještaj u domu, a nakon objave rezultata saznao da ima 0 bodova

U nezavidnoj situaciji našao se i student FER-a Nenad, koji je nakon objave rezultata shvatio da ima 0 ostvarenih bodova, iako je računao da će ostvariti pravo na smještaj u domu.

Naime, prilikom predaje dokumentacije većina studenata je dužna priložiti ispunjenu tiskanicu prijave za dom, potvrdu o prebivalištu izvađenu prije manje od šest mjeseci, ispunjenu privolu, dokaz o uplati troškova natječajnog postupka, indeks na uvid i popunjen,  potpisan te ovjeren obrazac. 

– Praksa je da studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva ne predaju svoje obrasce osobno, već ih fakultet potvrđuje i šalje Studentskom centru. Ali od nekih sam kolega čuo da SC to šalje prvo FER-u pa on to njima vrati. Zato sam otišao predati dokumentaciju u Studentski centar i prilikom predavanja sam rekao da sam s FER-a te da imam nepotvrđen obrazac jer sam čuo da oni to šalju, objasnio nam je Nenad te tvrdi da mu je djelatnica na šalteru uzela sporni dokument i rekla da je sve uredu te da će mu ga fakultet potvrditi.

Izdvojeni članak

Studenti ogorčeni s ne(radom) na obnovi Save i Cvjetnog

‘Bilo bi sve ok da se žalbe sad brzo rješavaju’

Kada je nakon objave rezultata u Studentskom centru objasnio što se dogodilo, rekli su da šalje žalbu i čeka odluku Povjerenstva za prigovore, koju će objaviti sljedeći mjesec, ali i da mu ne garantiraju da će naknadno dobiti dom čak ako i prođe žalba. Prema njegovim riječima, grešku djelatnice opravdali su time što kratko radi.

– Žalbe se rješavaju tek u rujnu, a ja početkom devetog trebam smještaj, jer radim preko student servisa. Naravno da njih to nije briga, bez obzira na to što sam od njih dobio krivu informaciju. Pa valjda bi oni trebali biti pouzdan izvor. Svaljuju krivnju na mene, da sam se ja trebao bolje informirati, ali koja je bolja informacija nego njihova djelatnica? U natječaju ne piše tko kome i što šalje u vezi FER-a, tako da sam jedino mogao njih to pitati. Bilo bi sve to još ok da se žalbe sad brzo rješavaju, a ne tek 8. rujna, ogorčen je student Sveučilišta u Zagrebu zbog situacije u kojoj se našao.

Iz Studentskog centra smatraju kako je nemoguće da su oni napravili pogrešku te ističu kako su za sve studente ista pravila.

Izdvojeni članak

EKSKLUZIVNO: Poništen natječaj za obnovu Save i Cvjetnog – Ne zna se kada kreću radovi

Studenti kojima se uvaži žalba dobit će sobu samo ako ima mjesta

– Oni vam svašta kažu. Piše vam u natječaju koji se točno dokumenti moraju predati. Oni vam sad mogu pričati što god hoće. Kad studenti FER-a dođu na fakultet prikupljaju ovjerene obrasce i donose ih kod nas ili moraju predati zahtjev FER-u da im fakultet pošalje, odgovorila je na naš upit upraviteljica poslovnice za smještaj studenata Smilja Lončar.

U razgovoru nam je Lončar otkrila da se prigovori šalju od 18. do 25. kolovoza, a rješenja će biti do 8. rujna. Ističe kako oni ne mogu u kraćem roku od tri tjedna riješiti sve te prigovore. Na naš upit zašto natječaj nije pokrenut ranije pa da se žalbe stignu riješiti prije nego li počne useljavanje, upraviteljica je objasnila da su morali čekati odluku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

– U našem pravilniku piše da će se studentima, koji ostvare pravo na smještaj, osigurati soba tijekom godine. Ako ima slobodnih mjesta odmah, onda će sobu dobiti odmah, a ako ne onda će morati čekati dok se ne oslobodi neko mjesto, izjavila je Smilja Lončar kako će se rješavati stvari nakon odluke Povjerenstva.