Pretraga

Student Filozofskog fakulteta u Beogradu pred profesorima i 200 okupljenih priznao da redovno puši marihuanu

A- A+

‘Studenti za slobodu’ organizacija je s beogradskog Filozofskog fakulteta koja je organizirala tribinu o legalizaciji marihuane. Na istoj je student Aleksandar Kokotović iz inicijative ‘Legalizuj’ profesorici sa suprotnim stavom priznao da redovno puši marihuanu te zaradio gromoglasan pljesak u publici.

Screenshot YouTube

Organizacija ‘Studenti za slobodu‘ održala je 27. ožujka na beogradskom Filozofskom fakultetu tribinu pod nazivom ‘Legalizacije marihuane u Srbiji‘ na kojoj se našao dio studenata s oprečnim mišljenjem od svojih profesora. Zbog prevelikog interesa za navedenu temu te okupljenih 200-tinjak gostiju ista je morala biti premještena u amfiteatar, gdje je student Aleksandar Kokotović profesorici Slađani Dragišić Labaš priznao da redovno puši marihuanu i da zbog toga nije neuspješan.

Izdvojeni članak

Znanost iza marihuana ‘munchiesa’: Zašto ste toliko gladni nakon pušenja trave

‘Završavam faks i redovito pušim, jesam li neuspješan?’

Profesorica s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Beogradu Dragišić Labaš izjavila je kako marihuanu ne bi trebalo legalizirati jer bi se na taj način povećao broj korisnika.

– Ljudi koji konzumiraju marihuanu ne mogu stvoriti ništa u životu osim ozbiljnih problema. Treba li djeci od devet godina nuditi marihuanu na svakom koraku, izrekla je svoje mišljenje spomenuta profesorica pred 200 okupljenih na tribini.

Na njene riječi nije se mogao oglušiti student Aleksandar Kokotović koji je ujedno član inicijative ‘Legalizuj’. – U posljednjih godinu dana pričao sam na preko 20 konferencija na četiri kontinenta i uspješno završavam fakultet. Također redovno koristim marihuanu. Da li sam ja neuspješan, zapitao je student profesoricu Dragašić Labaš te zaradio gromoglasni pljesak u amfiteatru.

Izdvojeni članak

Borba za legalizaciju marihuane: Sutra završava probno prikupljanje potpisa za referendum

Marihuana je manje štetna od cigareta i alkohola

Kokotović je dodao i to kako je pogrešan stav da je marihuana toliko štetnija od alkohola ili cigareta kao i da ne vidi zašto ne bi imala jednak pravni status kao te dvije supstance.

– Nikad nije zabilježeno da se netko predozirao marihuanom niti da je marihuana izazvala smrtonosnu bolest. Marihuana je manje štetna od nikotina, šećera i kofeina, istaknuo je Kokotović dodajući da u zemljama koje su dekriminizrale marihuanu nije zabilježeno povećanje korisnika narkotika.

Za kraj je Draško Nikodijević, predstavnik inicijative za promjenu zakonodavne regulative kanabisa, rekao je da je medicinska marihuana legalizirana u već 25 zemalja. – Broj oboljelih od raka će se udvostručiti u naredne 2 godine, ovo je neminovnost, a zakon i dalje ne dozvoljava olakšanje medicinskog tretmana pacijenata. Legalizacijom bi se takođe spriječile i zloupotrebe marihuane, zaključio je.