Pretraga

Studenti bez roditeljske skrbi dobili stipendije: ‘Pomoći će mi da ostvarim svoj san’

A- A+

Četvero novih studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dobilo je stipendije koje će im omogućiti da svoje obrazovanje nastave na fakultetima. Te stipendije dodijeljene su na svečanosti u sklopu humanitarne akcije Korak u život koju je pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol. Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a vrijednost petogodišnje stipendije iznosi 24 tisuće eura.

Dobitnici stipendije Rotary Kluba

Dobitnici stipendije Rotary Kluba | foto: Rotary Klub

U srijedu su, u sklopu humanitarne akcije Korak u život koju je pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, dodijeljene stipendije za četvero studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Akcija Korak u život posljednjih 15 godina stipendira studentebez odgovarajuće roditeljske skribi koji završe srednju školu, ali nemaju mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Novi stipendisti za akademsku godinu 2023./2024. koji su svojim rezultatima ostvarili pravo na ovu stipendiju su Martina Vidović, Cvita Kulić, Antonija Masnec i Antonio Šantak.

– Oduvijek su me zanimali elektrotehnika, računarstvo, računala, programi, a ponajviše sklapanje raznih komponenti i sklopova zbog čega sam se i odlučio za Fakultet elektrotehnike i računarstva. Zahvaljujem Rotary klubu Zagreb Kaptol na podršci, jer smatram da će mi ova stipendija pomoći da ostvarim svoj san i da ću zahvaljujući njoj nakon fakulteta moći raditi ono što volim, izjavio je Antonio Šantak.

Izdvojeni članak

Izašli rezultati natječaja za državne STEM stipendije, studenti dobivaju na račun i do 600 eura

Stipendije se dodjeljuju na razdoblje od pet akademskih godina, a vrijednost petogodišnje stipendije iznosi 24 tisuće eura. U humanitarnu akciju Korak u život i ove godine su se uključili brojni sponzori, među njima Primacošped, PharmaS i Zagrebačka banka, a akciju tradicionalno podržava i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce.

– Upravo zahvaljujući Koraku u život brojni mladi ljudi uspjeli su ostvarili svoj životni san, završiti fakultete i danas rade posao koji vole. S mnogima od njih i dalje smo u kontaktu i pratimo njihov životni put, ponosni što smo imali mogućnost biti njihov vjetar u leđa. Vrijednost ove najdugovječnije humanitarne akcije u našoj zemlji prepoznali su građani, ali i sponzori bez kojih ne bismo mogli u kontinuitetu pomagati mladima, rekao je Igor Tambić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.