Pretraga

Studenti i zaposlenici sveučilišta natjecali se u jedrenju: Pobjedu je odnio Fakultet dentalne medicine

A- A+

Održana je 2. po redu Studentska Fiumanka koju je pokrenulo Sveučilište u Rijeci. Radi se o događaju gdje studenti i zaposlenici Sveučilišta sudjeluju u natjecanju u jedrenju, a ove je godine u Studentskoj regati pobijedila ekipa s Fakulteta dentalne medicine. Drugo mjesto pripalo je Fakultetu zdravstvenih studija, a treće STEP RI.

pomorski fakultet rijeka

Jedrenje | Foto: PFRI

Studenti i zaposlenici više od 15 fakulteta Sveučilišta u Rijeci natjecali su se od 5. do 7. lipnja na 2. Studentskoj Fiumanki. To je natjecanje u jedrenju koje je održano u sklopu 24. Fiumanke, a to je ujedno bila jedna od aktivnosti povodom 50. godišnjice Sveučilišta.

– Regata je zamišljena kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci. Svim posadama organizatori su osigurali iskusnog kormilara, stoga sudionici nisu morali imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju. S ovakvim načinom organizacije regate sudionicima se nudi mogućnost iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad, objavili su na stranicama Sveučilišta u Rijeci.

Izdvojeni članak
Radićevi dani 2023

Nakon Radićevih dana, red je došao i na Šarijadu: Pogledajte što vas očekuje u programu tog studentskog doma

Kako piše Fiuman.hr, na ovogodišnjoj Studentskoj Fiumanki sudjelovalo je 18 posada i to s Fakulteta zdravstvenih studija, Tehničkog fakulteta, Akademije primijenjene umjetnosti, Filozofskog fakulteta, Fakulteta za fiziku, Logopedije, Građevinskog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Odjela za biotehnologiju, Fakulteta dentalne medicine, Pomorskog fakulteta, Fakulteta informatike, Pravnog fakulteta, Učiteljskog fakulteta te ekipe sa Sveučilišta u Rijeci i STEP RI.

Natjecanje je trajalo tri dana, a pobjedu na Studentskoj regati je odnio tim s Fakulteta dentalne medicine. Drugo mjesto pripralo je Fakultetu zdravstvenih studija, a treće STEP RI, javlja Fiuman.hr.