Pretraga

Studenti neće ostati bez jedne od najdražih: Ponovno je otvorena menza na FSB-u, evo što će s visinom stropa

A- A+

Studentska menza na FSB-u, koju su državni inspektori prošlog tjedna naprasno zatvorili, ponovno radi. Otvorena su vrata za studente, javili su iz Studentskog centra Zagreb, a sve će eventualne nepravilnosti razriješiti u suradnji s državnim inspektoratom. Podsjetimo, prošloga su tjedna zbog iznenadnog zatvaranja menze studenti organizirali roštilj ispred faksa.

Ulaz u zgradu Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Ulaz u zgradu Fakulteta strojarstva i brodogradnje
Foto: Marta Matković, srednja.hr

Prošlog tjedna državni su inspektori naprasno zatvorili studentsku menzu na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) zbog neregularne visine stropa. Propisi kažu da treba biti 280 centimetara, u menzi FSB-a strop je bio visok oko 240 centimetara.

Izdvojeni članak
Studenti ispred FSB-a napravili roštilj

[VIDEO] Drama ispred zagrebačkog faksa: Studenti roštiljaju jer im je menza zatvorena preko noći

Studenti organizirali prosvjedni roštilj

Studenti to, očekivano, nisu dobro prihvatili. Uz pomoć svojih predstavnika ispred faksa su organizirali roštilj, a podršku su im osim sadašnje uprave, dali i neki umirovljeni profesori.

Mirko Bošnjak, ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu, pod kojim se nalazi i menza na FSB-u, istog je dana najavio da će uložiti žalbu na odluku o zatvaranju menze. Menza na tom faksu, kazao je, još od 2005. godine, prema rješenju Grada Zagreba, zadovoljava sve uvjete za rad.

@srednja_hr Cijelu priču o ovom bizarnom slučaju na FSB-u pronađite na linku u opisu profila! 👆🏻 #srednjahr #menza #studenti #student #faks #fakultet #studiranje #fsb #rostilj #rostiljijada #rostiljanje #fyp #foryourpage #foryou ♬ original sound – srednja_hr

Pao je dogovor, menza ponovno radi

Državni inspektori su to rješenje, kako su rekli za srednja.hr, osporavali. Htjeli su ga poslati na ocjenu zakonitosti na Ministarstvo turizma i sporta. Je li se to dogodilo u međuvremenu, nije poznato, no izgleda da je državni inspektorat postigao određeni dogovor sa Studentskim centrom.

Danas su iz Studentskog centra javili da je studentska menza na FSB-u ponovno otvorena. Svi eventualni nedostaci, ističu u dopisu, bit će otklonjeni u direktnoj komunikaciji s državnim inspektoratom. Kad će se održavati radovi na menzi, vezano za visinu stropa, još nije poznato, no izgledno je da će se to u nekom trenutku morati sanirati.