Pretraga

Studenti ove županije dobili brutalan popust: Od danas plaćaju samo četvrtinu karte za vlak

A- A+

Često prijevozno sredstvo studenata je vlak, a tako je i u Osječko-baranjskoj županiji (OBŽ). Lijepa novost za tamošnje studente jest da uz redovan popust HŽ-a dobivaju i dodatni od 25% jer im od 1. veljače 2019. kartu sufinancira Županija.

Foto: Pixabay

Ove su srijede osječko-baranjski župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić potpisali Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata. Ugovor se odnos na sufinanciranje prijevoza studentima koji imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije.

Izdvojeni članak
vlak željeznica

Studenti i đaci, spremite novčanike u džep: Još jedna županija osigurala besplatan prijevoz do Zagreba

– Temeljem Ugovora, Osječko-baranjska županija sufinancira prijevoz redovitih studenata u iznosu 25% od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova, s tim da je u cijenu mjesečne karte već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50%. Mjesečna karta omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena, priopćili su iz OBŽ.

Time će, dakle, sami studenti plaćati četvrtinu cijene karte, odnosno preostalih 25%.

– Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti i troškove prijevoza studenata, pa Osječko-baranjska sada sudjeluje u subvencioniranju prijevoza i učenika i studenata. Za ovaj projekt u županijskom proračunu osigurali smo 300.000,00 kuna, a provodit će se od 1. veljače, zaključuje župan Anušić.