Pretraga

Studenti i đaci, spremite novčanike u džep: Još jedna županija osigurala besplatan prijevoz do Zagreba

A- A+

Za sve studente i učenike Požeško-slavonske županije koji se školuju u Zagrebu, izvrsne vijesti – kući će se za vikend mogli dovesti besplatno. U suradnji sa županijom HŽ Putnički prijevoz uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom iz Zagreba i nedjeljom iz Požege.

Foto: Pixabay

Kako su priopćili iz Požeško-slavonske županije, HŽ Putnički prijevoz u suradnji sa županijom uvodi dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata i učenika, a koji bi vozili petkom na relaciji od Zagreba do Požege i nedjeljom na obrnutoj relaciji. Vlak na relaciji Požega – Zagreb uvodi se za novu akademsku godinu i počinje voziti od 8. listopada 2018. godine, i to izuzetno zbog blagdana koji se u ponedjeljak obilježava. Ostalim terminima vlak bi vozio nedjeljom prema Zagrebu.

Izdvojeni članak

Studentima iz Splitsko-dalmatinske županije od 1. listopada besplatna vožnja vlakovima HŽ-a

– Požeško – slavonska županija sufinancira prijevoz redovnih studenata i učenika srednjih škola koji se školuju u Zagrebu za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području Županije, s prebivalištem na području Županije čije je polazište ili odredište Požega ili Pleternica za Zagreb u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ Putničkog prijevoza koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. HŽ Putnički prijevoz će navedenim korisnicima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Prema tome, navedeni korisnici imat će besplatnu uslugu prijevoza željeznicom, priopćili su iz Županije.

 

Vozni red novog vlaka 1740/1741

  • Vlak br. 1741 Zagreb GK (16.35) – (19.58) Požega, vozi petkom od 12.10. (iznimno i 31.10. uoči blagdana Svih Svetih umjesto 2.11.)
  • Vlak br. 1740 Požega (18.35) – (21.50) Zagreb GK, vozi nedjeljom od 14.10. (iznimno vozi 8.10. s obzirom da praznik pada u ponedjeljak)

Da bi studenti i učenici mogli koristiti ovu uslugu, u pisarnicu ureda Požeško-slavonske županije moraju dostaviti kopiju osobne iskaznce i potvrdu o redovnom školovanju. Na temelju ta dva dokumenata Požeško – slavonska županija izdat će potvrdu korisniku, a temeljem koje će korisnik izraditi pametnu karticu HŽPP-a i to na blagajni Željezničkog kolodvora Požega. Cijena izrade pametne kartice je 50kn, a potrebno je za izradu kartice priložiti i fotografiju od 3 x 3,5cm.

Podsjetimo za kraj, i redoviti studenti iz Splitsko-dalmatinske županije koji studiraju izvan mjesta prebivališta, od 1. listopada će mogu neograničeno koristiti vlakove HŽ-a, i to do bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj u kojemu se školuju. Više o tome možete čitati ovdje.

Studenti i đaci, spremite novčanike u džep: Još jedna županija osigurala besplatan prijevoz do Zagreba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap