Pretraga

U naletu teretnog vlaka stradala 15-godišnjakinja, teško je ozlijeđena

A- A+

Petnaestogodišnja djevojčica ozlijeđena je u naletu teretnog vlaka u Zadubravlju nedaleko Slavonskog Broda. Hitna pomoć je djevojčicu prevezla u bolnicu, gdje je bila pri svijesti. Ozljede su ozbiljne, a slijedi očevid koji će otkriti više detalja.

Dopuna teksta, 27. prosinca 2023. u 16:33 sati: Policija potvrdila kako je djevojčica prethodno izašla iz putničkog vlaka i neoprezno prelazila željezničku prugu bočnim dijelom gdje ju je udario teretni vlak i odbacio više metara.

policija (policijska traka) i u pozadini željeznička pruga gdje vozi vlak

foto: Canva

Petnaestogodišnja djevojčica ozlijeđena je u utorak oko 17:30 sati u naletu teretnog vlaka na pružnom prijelazu u Zadubravlju, javlja PlusPortal.hr. Hitna pomoć ju je prevezla u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je bila pri svijesti.

– Težina ozljeda još je nepoznata. Slijedi očevid nakon čega će biti poznati svi detalji, rekla je brodsko-posavska policijska glasnogovornica Kata Nujić za PlusPortal.hr.

Djevojčica je najvjerojatnije izašla iz putničkog vlaka i neoprezno prelazila prugu te ju je ‘zakačio’ teretni vlak. PlusPortal.hr piše kako je 15-godišnjakinja teško ozlijeđena te će biti hitno operirana, a navodno je došlo do puknuća slezene i loma zdjelice.

Izdvojeni članak
policija

U eksploziji plinske boce ozlijeđen 15-godišnji učenik, bio je na praksi kad se dogodila nesreća

Kasnije se oglasila i policija. Poručili su kako je tijekom trajanja očevida u vremenu od 17:33 do 18:55 sati, promet bio zatvoren južnim kolosijekom željezničke pruge, dok je u vremenu od 17:33 do 20:15 sati bio zatvoren i sjevernim kolosijekom te da će o navedenom događaju dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

– Na željezničkom stajalištu u Zadubravlju, dana 26. prosinca, oko 17.25 sati, djevojčicu (r. 2008.) koja je prethodno izašla iz putničkog vlaka i neoprezno prelazila željezničku prugu bočnim dijelom je udario teretni vlak i odbacio više metara. Ozlijeđenoj djevojčici je pružena liječnička pomoć te je prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške, poručuju iz PU brodsko-posavske.