Pretraga

Studenti se vraćaju u predavaonice: Donesene nove preporuke HZJZ-a

A- A+

Nakon godine koja je za studente većinom prošla u online obliku, očekivalo se da će se u tom tonu nastaviti i za vrijeme ispitnih rokova. Ipak, HZJZ je donio nove preporuke, koje omogućuju pisanje ispita i kolokvija uživo, kao i održavanje dijela nastave.

Online ispiti koji su većini studenata vrlo stresni zbog straha od pucanja veze, ili bizanrih zahtjeva profesora kako bi se osigurala vjerodostojnost ispita, sada se studenti ponovno vraćaju u predavaonice.

Jučer, 28. svibnja, su donesene nove preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije, po kojima se preporučuje održavanje ispita, kolokvija i drugih oblika provjere upravo uživo. Osim toga, i dio nastave se može vratiti na fakultete:

Sukladno navedenom, na visokim učilištima može se održavati u predavaonicama odnosno licem u lice:

  • praktična nastava, studentske vježbe i seminari, laboratorijska nastava, terenska nastava te ostala nastava kod kojih izvođenje na daljinu u velikoj mjeri narušava ishode obrazovanja, uzimajući obzir značajke tih specifičnih nastavnih procesa
  • svi oblici ispita, kolokvija te drugih oblika provjere usvojenosti znanja i ishoda učenja, neposrednim, fizičkim odnosno kontaktnim putom.
    Izdvojeni članak
    studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

    Filozofski fakultet u Zagrebu donio odluku: Svi ispiti i konzultacije održavat će se uživo

U preporukama stoji i kako je potrebno pridržavati se protuepidemijskih mjera (obavezne maske i distanca od 1.5 m) te inzistirati, kad god je moguće, na manjim grupama studenata, uvijek u istom sastavu.

Nove preporuke možete u cijelosti pročitati u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [169.08 KB]