Pretraga

Studentima u Zagrebu dijele se subvencije za smještaj u stanovima, evo kako do 60 eura mjesečno

A- A+

Točno 1.275 studenata smještenih kod privatnog stanodavca u Zagrebu ili Zagrebačkoj županiji može ostvariti pravo na mjesečnu subvenciju za plaćanje stanarine u iznosu od 60 eura. Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj kojim se dodjeljuje ova subvencija, a studenti se na njega mogu prijaviti od 23. listopada do 13. studenog.

stanarina_subvencija

Foto. srednja.hr/pixabay

Od nadolazećeg ponedjeljka započinju prijave na natječaj za dodjelu subvencija studentima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji koji stanuju kod privatnih stanodavaca. Prema odluci Ministarstva, za ovu je godinu značajno povećan broj studenata koji mogu ostvariti pravo na subvenciju te iznos subvencije.

Sredstva može dobiti 1.275 studenata

Tako sredstva u ovoj akademskoj godini može dobiti 1.275 studenata, a mjesečni iznos stipendije je 60 eura. Na natječaju SC-a u Zagrebu za ovu potporu mogu sudjelovati studenti koji stanuju u Zagrebu ili Zagrebačkoj županiji koji su:

  • upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj u redovitom statusu, državljani Republike Hrvatske,
  • upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj u redovitom statusu, državljani države članice Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije te studenti osobe u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti,
  • studenti s invaliditetom upisani na doktorske studije.

Prijavitelji na natječaj ne smiju biti  u radnom odnosu ili obavljati samostalnu djelatnost obrta ili drugog slobodnog zanimanja. Prijave traju od 23. listopada pa do 13. studenog.

Izdvojeni članak
stanarina_subvencija

Povećava se iznos subvencije za privatni smještaj studentima koji ne upadnu u dom

Kako se prijaviti na natječaj?

Studenti se prvo prijavljuju putem ove poveznice, a onda obrasce za prijavu na natječaj obavezno ispisuju po završetku web prijave. Studenti koji se natječu, prijave podnose osobno uz obvezno predočenje studentske iskaznice (iksice) ili osobne iskaznice u poviše spomenutom razdoblju radnim danom od 8 do 15 sati u Poslovnici za smještaj studenata, turizam i sport, Savska cesta 25, Zagreb.

U osnovnu dokumentaciju na natječaju ulaze web prijava, popunjen, potpisan i ovjeren obrazac B ili obrazac S, privola za obradu podataka, potvrda o prebivalištu ili kopija osobne, potvrda o boravištu na području Zagreba ili Zagrebačke županije, tiskanica prijave za subvencionirano stanovanje te potvrda ili ugovor o bankovnom računu.

Prijavne obrasce možete pronaći ovdje, a putem čega sve možete prikupiti bodove na ovom natječaju te kako se prijaviti možete vidjeti u tekstu natječaja ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab