Pretraga

[Studentska patrola] Posjetili smo mnogima omiljenu menzu na Arhitektonskom, evo naše ocjene

A- A+

Zagreb je grad s najvećim brojem menza, pa isto tako ne začuđuje što postoje one koje su manje popularne, kao i one koje uživaju veliku popularnost kod studenata. Menza na Arhitekturi je definitivno jedna od najdražih.

Studentska patrola, foto: srednja.hr | Ana Šoda

Nakon dugo vremena, studenti se polako, ali sigurno, vraćaju u menze. Nekada davno, prije početka pandemije, upravo su menze bile glavno mjesto studentskih okupljanja i druženja, ali zbog pandemije se sve promijenilo, pa tako i to. Menze su postale samo tlaka, a pogotovo ako idete u nekom neparnom broju, pa jedna osoba mora sjediti sama.

U menze se polako vraća život….

Situacija se sada polako normalizira, pa smo se tako i mi odlučili vratiti našoj dobroj, staroj rubrici, studentskoj patroli. Ovaj put smo se uputili na Arhitekturu i provjerili kakva je tamo situacija. Odmah ćemo se ograditi – iako je ta menza najpoznatija kao ona na Arhitekturi, to je zapravo menza koja se nalazi u zgradi građevinskog, geodetskog i arhitektonskog fakulteta. Pa krenimo!

Ono što je veliki minus ove menze, a vrlo vjerojatno i jedini, je to što se zaista dugo čeka u redu. Na veliku sreću autorice članka, gužva na ovaj dan nije bila posebno velika, odnosno uspjeli smo ju izbjeći u posljednji trenutak. Dok smo stajali u redu, relativno blizu hrane, vidjeli smo kako se red povećava i povećava, slaže u obliku zmijice kao u onoj prastaroj igrici na Nokiji.

Kad smo se napokon približili hrani, vidjeli smo da je ponuda i više nego odlična. Upravo smo uboli dan kad su na meniju njihove poznate tortilje, ali bilo je tu i ostalih dobrih stvari – pljeskavica, ćevapčića, tjestenine… Ma što god da poželite. Ono što me se osobno najviše dojmilo je bila ponuda slatkih stvari. Osim klasičnih upakiranih deserta, bili su tu i kolači, kroasani, ali i one manje slatke stvari kao što su štrukli.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola] Nakon dugo vremena, izdanje uživo: Provjerili smo kakva je ponuda na Savskoj

Konačni sud

Tete su bile simpatične, što je uvijek poželjna stvar, a nakon što smo platili naš ručak (koji je bio malo skuplji no inače, ipak je u pitanju privatna menza), uputili smo se blagovati. Iako je menza vrlo lijepa i svijetla (što je nažalost rijetkost!), postoji jedan malo problematičan trenutak, a to su stepenice.

Iako možete jesti i odmah u ‘glavnom’ djelu menze, ljepše je ako se uspnete. Zaista, u ovoj menzi većinu vremena uopće nemate osjećaj da ste u menzi, već u nekom restoranu. Ne možda najluksuznijem ikad, ali svakako bolja opcija od menze koja podsjeća na tamnicu.

Kada smo se napokon udobno smjestili i krenuli jesti, svi smo bili oduševljeni. Meso i pomfrit nisu nimalo razočarali, a tortilje su bile oduševljenje, kao što je i bilo očekivano. Na kraju smo se zasladili s kolačima i pošteno uživali u činjenici da smo se najeli za max 15 kn po glavi. Realno, to je privilegija koji uživaju samo studenti i saborski zastupnici.

Na samom kraju ovog iskustva, moramo priznati da je ovo možda jedan i od najuspješnijih trenutaka studentske patrole do sada. Postoje one koje su nam bliske srcu pa ih zato simpatiziramo, no menza na arhitekturi je sasvim sigurno, objektivno, jedna od najboljih u gradu, a možda i šire. Je li vam teško pogoditi kakve će biti naše ocjene?

Konačan sud

  • Čekanje: 3.5/5 (iako je realnije da ćete puno dulje čekati)
  • Raznolikost izbora: 5/5 (apsolutna pobjeda!)
  • Porcije: 5/5
  • Ljubaznost teta: 5/5
  • Instagramičnost jela: 4/5
  • Okus: 5/5 (ne možemo zanemariti tortilje)
  • Čistoća menze: 5/5