Pretraga

Studentski centar uskoro će dobiti novu web stranicu: ‘Trenutno je u fazi testiranja’

A- A+

Studentski centar u Zagrebu uskoro će dobiti novu web stranicu, ako je suditi po onome što kažu iz ureda ravnatelja Mirka Bošnjaka. Još su zimus proveli nabavu i potpisali ugovor, a stranica je trenutno, kažu nam, u fazi testiranja. Vjeruju da će novim webom poboljšati komunikaciju sa studentima i javnošću, a najavljuju i neke nove funkcionalnosti.

studentski centar zagreb

Studentski centar Zagreb
Foto: Ivan Božić; srednja.hr

Osim po skraćivanju radnog vremena i po nekoliko dana uoči praznika, zagrebački je Studentski centar poznat i po, kako da to kažemo, zastarjelom vizualnom identitetu.

Nakon brojnih primjedbi uhvatili se posla

Trenutna web stranica ne izgleda dobro, zbijena je i neintuitivna. Mnogobrojni su im studenti posljednjih godina prigovarali kako su im loše web stranice, ali i općenito komunikacija sa studentima i javnosti. Posebno su se tu isticale gotovo pa ‘mrtve’ stranice na društvenim mrežama.

Studentski centar te je primjedbe shvatio, barem donekle, ozbiljno. Pokrenuli su novu stranicu na Facebooku, a nama su i najavili da će nešto učiniti po pitanju web stranice. Izgleda da je došlo vrijeme za to. U planu nabave za ovu godinu Studentski je centar u Zagrebu isplanirao trošak od okvirno 150.000 kuna za izradu web stranice.

Izdvojeni članak
student servis

Student servis danas, u petak, radi skraćeno jer je u ponedjeljak Velika Gospa

‘Trenutno je u fazi testiranja’

Kako su nam rekli iz ureda ravnatelja Mirka Bošnjaka, postupak jednostavne nabave proveden je i završen još u veljači ove godine. Mjesec kasnije potpisan je ugovor, a kao rok za izradu, implementaciju i održavanje web stranice ugovoreno je 18 mjeseci. Nova je web stranica trenutno u fazi testiranja, a očekuje se, kažu nam iz Bošnjakovog ureda, da će uskoro biti u produkciji.

Studentski centar, stoji u odgovoru za srednja.hr, želi modernizirati način komunikacije sa studentima i javnošću. Osim poboljšanja postojećih kanala, nova će web stranica, najavljuju, donijeti i nove funkcionalnosti, kako za vanjske korisnike tako i za djelatnike SCZG-a.

– Vjerujemo da ćemo s novim web stranicama postići bolju informiranost, intuitivnost korištenja, olakšani pristup za osobe s invaliditetom, olakšati komunikaciju između SCZG i javnosti te očekujemo da ćemo na taj način imati i zadovoljnije korisnike naših usluga, zaključuju iz Studentskog centra u Zagrebu.