Pretraga

Studentski dom u Zagrebu prestaje s radom: Iseljavaju se svi studenti

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu obavijestio je na Facebooku stanare Studentskog doma Lašćina da taj dom od 1. travnja prestaje s radom te da se moraju iseliti. Tu obavijest Zbor je na mail dobio od sanacijskog upravitelja SC-a Zagreb, Mirka Bošnjaka, no SC još uvijek obavijest nije stavio na svoje web stranice. Podsjetimo, studenti su se nakon potresa u Zagrebu i mobilizacije Studentskog doma Cvjetno naselje već žalili na komunikaciju i postupanje SC-a.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Zbog malog broja studenata koji trenutno borave u SD Lašćina, dom od sljedeće srijede, 1. travnja prestaje s radom za studente. Studenti će biti premješteni na Savu ili Šaru. Studentski centar osigurat će logistiku i vozila za preseljenje studenata.

Izdvojeni članak

Objekti SC-a oštećeni u potresu: Provjerili smo kakva je situacija u studentskim domovima i jesu li sigurni

Studentski centar u Zagrebu tu je obavijest poslao Studentskom zboru koji ju je onda proslijedio studentima ovoga doma. Nakon potresa, 1. paviljon Lašćine stradao je toliko da je morao biti evakuiran, pa su studenti koji su tamo živjeli bili prebačeni u ostale paviljone istoga doma.

U obavijesti Studentskog centra stoji rečenica “Molim studente koji stanuju u SD Lašćina da se pripreme za premještaj u SD Stjepan Radić ili SD dr. Ante Starčević”.

Na stranicama SC-a Zagreb u trenutku pisanja ove vijesti nema obavijesti o iseljenju, a studenti su se ovih dana već žalili na komunikaciju SC-a prema njima kada je mobiliziran Studentski dom Cvjetno naselje.