Pretraga

Studirajte sestrinstvo na novom studiju u Novoj Gradiški

A- A+

Prva generacija upisanih će od jeseni studirati izvanredni Studij sestrinstva u Novoj Gradiški. Na studij sestrinstva može se upisati 40 učenika s položenom državnom maturom i 10 budućih studenata starijih od 25 godina.

radiong.hr

Izdvojeni članak

Porodiljstvo: Maturanti snimili promotivni video o jednoj od najstarijih svjetskih profesija

Natječaj za upis studenata otvoren je od 9. lipnja ove godine, a prijave preko sustava www.postani.student.hr primaju se u razdoblju od 22. srpnja do 21. rujna 2015. godine. Mogu se prijaviti učenici koji su polagali državnu maturu, a završili su bilo koju četverogodišnju srednju školu ili petogodišnju medicinsku školu, prenosi radiong.hr.

 Pristupnici koji nisu dio sustava www.postani.student.hr, prijavljuju se od 27. srpnja do 18. rujna 2015., a trebaju položiti i razredbeni postupak iz anatomije, fiziologije i zdravstvene njege. Za polaganje navedenih ispita mogu se koristiti udžbenici iz srednje škole za što bolju pripremu. Svi potrebni obrasci za upis mogu se naći na stranicama Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Prijave se predaju osobno u zgradi Doma kulture u Novoj Gradiški, ulica Matije Antuna Relkovića 4, od 12.00 –14.00 sati ili preporučenom pošiljkom na adresu Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Školarina za studij iznosi 9. 240 kuna, a može se platiti u dvije rate. Za informacije o upisima, budući se studenti mogu javiti na e-mail [email protected]

Studij važan za razvoj Nove Gradiške

– Medicinski fakultet “Josipa Jurja Strossmayera” regionalnog je karaktera, a sa svim bolnicama u Slavoniji imamo ugovore. Tu je docent dr. sc. Zoran Jukić s kime smo prije pet godina potpisali ugovor kojim je novogradiška bolnica postala nastavna baza. Što je taj ugovor donio u razdoblju od potpisivanja do danas? Donio je činjenicu da smo diljem cijele Slavonije dobili mlade ljude koji su doktorirali, postali docenti. Fakultet jest smješten u Osijeku, ali je on prije svega slavonski. Ovime smo omogućili mladim ljudima da napreduju u svom znanstvenom radu i to je činjenica koja nas razlikuje od ostala tri medicinska fakulteta u Hrvatskoj. Veseli nas inicijativa da se u Novoj Gradiški uvede studij Sestrinstva – istaknuo je dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku . Aleksandar Včev.

Gradonačelnik Nove Gradiške, Željko Bigović, kaže kako se otvaranjem studija očekuje ekonomski napredak u gradu, ali je od velikog značaja i za novogradišku bolnicu.