Pretraga

Sveučilište na jugu dodjeljuje nagrade najboljim studentima, dobar prosjek nije jedini uvjet koji trebate zadovoljiti

A- A+

Sveučilište u Zadru otvorilo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima. Ova nagrada dodjeljuje se izvrsnim studentima završne godine svih studija koje izvodi ovo Sveučilište.

laptop_student_pisanje rada

Ilustracija: Unsplash

Akademska godina u punom je jeku, a sveučilišta će i ove godine nekima od najuspješnijih studenata dodijeliti rektorove nagrade. Sveučilište u Zadru već je otvorilo natječaj kojim se Rektorova nagrada za izvrsnost dodjeljuje studentima završne godine studija. Ovom se nagradom nagrađuju i studenti za postignute iznimne uspjehe u sportskim aktivnostima, a može se dodijeliti studentu ili grupi studenata za iznimne uspjehe u različitim aktivnostima u akademskoj i široj zajednici.

Studenti moraju zadovoljiti više uvjeta

Nekoliko je uvjeta za dodjelu Rektorove nagrade tijekom prijediplomskog studija: da je student redovito upisan u završnu godinu studija, da je student u tijekom studija ostvario težinski prosjek ocjena ne manji od 4,0 ili da je među 10% najboljih studenata na svojoj godini, da student tijekom studiranja nije ponavljao godinu te da studentu tijekom studiranja nije izrečena stegovna mjera. Studentima će se osim uspjeha na studiju vrednovati i posebna postignuća.

Uvjeti za Rektorovu nagradu tijekom diplomskog studija i integriranog prijediplomskog i diplomskog studija slični su onima na prijediplomskom: student također mora biti redovito upisan u završnu godinu studija, bitno je da je u prethodnoj godini studija ostvario težinski prosjek ocjena ne manji od 4,0 ili da je među 10% najboljih studenata na svojoj godini, uvjet je i da tijekom studiranja na diplomskoj razini nije ponavljao godinu te da mu studiranja nije izrečena stegovna mjera. I u ovom se slučaju vrednuju posebna postignuća.

Izdvojeni članak
korupcija

Šestero studenata FPZG-a dobilo Rektorovu nagradu za rad o mladima i korupciji: Evo što su otkrili

Prijave se vrše online

Studenti se na natječaj za Rektorovu nagradu prijavljuju sami, a prijave se podnose elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zadru. Za pristup aplikaciji potrebno se prijaviti koristeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet. Kako stoji u natječaju, prijave se podnose do 24. veljače. 2023. godine.

Izjavu, privolu i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje, a detaljno natječaj možete proučiti u dokumentu u nastavku. u natječaju je navedeno i koju je dokumentaciju potrebno priložiti. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab