Pretraga

Sveučilište Sjever mijenja model nastave: ‘Studenti nisu dužni posjedovati COVID potvrdu’

A- A+

Sveučilište Sjever, koje je početkom listopada donijelo odluku da se nastava izvodi na klasičan način, u kontaktnom obliku, sada mijenja model nastave. Od ponedjeljka prelaze na kombinaciju online i nastave, a poručuju i da studenti ne moraju imati važeće COVID potvrde za dolazak na fakultet.

Ilustracija: Unsplash

Stožer Civilne zaštite donio je odluku o tome da će svi javni i državni službenici za dolazak na posao morati imati COVID potvrde. Nove mjere za fakultete Stožer niti HZJZ nisu donosili, ali njih autonomno mogu donositi sama visoka učilišta. Sveučilište Sjever donijelo je odluku o tome da prelaze na kombinirani model nastave.

– Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji obavještavamo Vas kako će se na Sveučilištu Sjever, privremeno, od 15. studenog 2021. na očekivani period od dva tjedna, nastava održavati prema kombiniranom modelu što podrazumijeva da će se većina predavanja izvoditi online putem (najveće studijske grupe), a većina vježbovne i seminarske nastave izvodit će se uživo u prostorima Sveučilišta Sjever, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, prema objavljenim rasporedima, priopćeno je sa Sveučilišta Sjever.

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Jedan od najvećih fakulteta prelazi na online nastavu, trajat će najmanje dva tjedna

Podsjetimo, to Sveučilište na početku akademske godine donijelo je odluku da se nastava izvodi na klasičan način, u kontaktnom obliku, uz strogo pridržavanje mjera.

Baš kao i na drugim fakultetima i u ostalim obrazovnim ustanovama, zaposlenici i gosti Sveučilišta od ponedjeljka moraju imati COVID potvrde. Sa Sveučilišta Sjever naglašavaju da se to ne odnosi na studente.

– Svi zaposlenici, vanjski suradnici i gosti Sveučilišta Sjever, počevši od ponedjeljka, 15. studenog 2021. godine, prilikom ulaska u prostore Sveučilišta Sjever moraju imati važeću COVID potvrdu. Bez iste ulazak u zgradu Sveučilišta Sjever nije dozvoljen. Navedeno pravilo ne odnosi se na studente Sveučilišta Sjever; tj. studenti nisu dužni posjedovati važeću COVID potvrdu, piše u obavijesti Sveučilišta Sjever.