Pretraga

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za stipendije u 2021./22., krenule prijave

A- A+

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija studentima. Dijeli se ove godine 500 stipendija po 10.000 kuna u svakoj od kategorija.

foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu donesena je odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu 500 stipendija.  Kako je priopćeno sa Sveučilišta, prijave počinju ove srijede u 12 sati i traju do 11. ožujka do ponoći. Studenti se prijavljuju isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI).

Kako stoji u tekstu natječaja, stipendije se dodjeljuju se u četiri kategorije:

A. stipendije za izvrsnost – studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija);
B. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija);
C. stipendije uspješnim studentima sportašima (10 stipendija);
D. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (100 stipendija).

Ukupni iznos stipendije za svaku od navedenih kategorija je 10.000 kn.

– Molimo studente da pažljivo pročitaju tekst natječaja i provjere zadovoljavaju li kriterije u kategoriji za koju se prijavljuju (prijava je moguća samo u jednoj kategoriji). Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta, priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu.

Uvjete za svaku od kategorija možete vidjeti u tekstu natječaja ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [254.89 KB]