Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo tko je dobio Erasmus: Oni koji odlaze u zimskom semestru obavezno moraju učiniti jednu stvar

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate natječaja za Erasmus razmjenu za sljedeću akademsku godinu. Svi studenti koji su odabrani za zamjenu u zimskom semestru moraju potvrditi da i dalje žele ići do 5. lipnja, a studenti koji odlaze u ljetnom semestru ne trebaju dodatno potvrđivati svoj odlazak.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Rezultate natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE – studijski boravak – za ak. godinu 2020./21. Studenti obavezno moraju pročitati cjelokupan tekst rezultata, a taj dokument možete pronaći na kraju ovog teksta.

Obavezno potvrditi odlazak u zimskom semestru

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

Sveučilište u Splitu LGBT osobama nudilo dodatnih 200 eura za Erasmus, a onda se ipak predomislilo

Jedna od važnijih izmjena s obzirom na pandemiju koronavirusa je da se od studenata koji su odabrani za razmjenu u zimskom semestru traži da se putem google docs forme, zaključno s 5. lipnja 2020. jave planiraju i dalje odlazak na razmjenu, a kako bi ih mogli uputiti u daljnje korake/proceduru vezanu uz potpisivanje Ugovora o Erasmus+ studijskom boravku ili proceduru vezanu uz odustanak od razmjene u zimskom semestru.

Što se tiče onih studenata koji odlaze na razmjenu u ljetnom semestru, ako žele odustati to mogu učiniti do 7. rujna 2020. Studenti koji su odabrani za razmjenu u ljetnom semestru a ne žele odustati od razmjene, ne trebaju dodatno potvrđivati svoj odlazak, za njih se automatski smatra da prihvaćaju stipendiju i odlazak na razmjenu.

Od 865 prijava, Erasmus dobilo čak njih 811

Na natječaj je zaprimljeno 865 prijava, a fakultetska povjerenstva izradila su rang liste studenata. Za mobilnost je odabrano 811 studenata. U nižem popisu fakulteta možete pronaći popis studenata sa svake sastavnice koji su odabrani za Erasmus. Studenti kojima je odobrena financijska potpora, u tablici su označeni plavom bojom. U slučaju odustanka studenta mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang listi.

Zanimljivo, s nekih sastavnica nije došla ni jedna prijava za Erasmus. To su: Akademija dramskih umjetnosti, Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Medicinski fakultet, Metalurški fakultet, Hrvatsko vojno učilište dr. Franjo Tuđman.

Rezultati Natječaja objavljeni su pojedinačno za svaku sastavnicu:

 1.     Akademija dramske umjetnosti = NEMA PRIJAVA
 2.     Agronomski fakultet
 3.     Akademija likovnih umjetnosti
 4.     Arhitektonski fakultet
 5.     Ekonomski fakultet
 6.     Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet
 7.     Fakultet elektrotehnike i računarstva_ispravak 7.5.2020.
 8.     Fakultet filozofije i religijskih znanosti = NEMA prijava
 9.     Filozofski fakultet
 10.     Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
 11.     Fakultet organizacije i informatike
 12.     Fakultet prometnih znanosti
 13.     Fakultet političkih znanosti
 14.     Fakultet strojarstva i brodogradnje
 15.     Geodetski fakultet
 16.     Geotehnički fakultet
 17.     Građevinski fakultet
 18.     Grafički fakultet
 19.     Hrvatski studiji
 20.     Katolički bogoslovni fakultet
 21.     Kineziološki fakultet
 22.     Medicinski fakultet = NEMA prijava
 23.     Muzička akademija – objava naknadno (srpanj-rujan 2020.)
 24.     Prehrambeno-biotehnološki fakultet
 25.     Farmaceutsko-biokemijski fakultet
 26.     Prirodoslovno-matematički fakultet
 27.     Pravni fakultet
 28.     Rudarsko-geološko-naftni fakultet
 29.     Stomatološki fakultet
 30.     Metalurški fakultet = NEMA PRIJAVA
 31.     Šumarski fakultet
 32.     Tekstilno-tehnološki fakultet
 33.     Učiteljski fakultet
 34.     Veterinarski fakultet
 35.     Hrvatsko vojno učilište dr. Franjo Tuđman = NEMA prijava
 36.     Centar za poslijediplomske studije = NEMA prijava

Što se tiče dodatne financijske potpore za studente u nepovoljnom položaju, rezultate možete vidjeti ovdje.

Žalbe

Izdvojeni članak

Razmjenu potiču, a onda im studenti ispaštaju: Ovo su iskustva djevojaka s FPZG-a, fakulteta koji se voli pohvaliti Erasmus brojkama

Žalbe se podnose u pisanom obliku preporučenom poštom, u roku od 8 dana od objave rezultata natječaja na mrežnim stranicama Sveučilišta.  U obzir će biti uzete isključivo žalbe podnesene u tom obliku. Žalbe ili upiti poslani putem elektroničke pošte neće se uzeti u razmatranje.

Ako student nije zadovoljio formalne uvjete Natječaja npr. prijava nije potpuna, dostavljena je nepravilna dokumentacija, student je poslao više prijava ili je prijavio pogrešnu stranu instituciju i sl., prijava se automatski odbija bez mogućnosti žalbe.

1. Žalba protiv Odluke o odabiru kandidata za studijski boravak podnosi se na adresu fakulteta/akademije (tijelo/povjerenstvo fakulteta/akademije) – potražiti na mrežnim stranicama sastavnice. Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet/akademija, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.

2. Žalba protiv odluke o prijavi za niži socio-ekonomski status podnosi se direktno Sveučilištu, u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb, s naznakom „Žalba Erasmus+ socio status 2020/21: Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti” Ured za međunarodnu suradnju.

3. Žalba protiv odluke o prijavi za status studenta u nepovoljnom položaju podnosi se na adresu fakulteta/akademije (tijelo/povjerenstvo fakulteta/akademije) – potražiti na mrežnim stranicama sastavnice (izuzev studenata nižeg socio-ekonomskog statusa, vidi 2. Žalba protiv odluke o prijavi za niži socio-ekonomski status). Prijedlog odluke o žalbi daje fakultet/akademija, a konačnu odluku donosi Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti Sveučilišta u Zagrebu.

*Ako se dokument ne učitava pravilno osvježite stranicu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [764.89 KB]