Pretraga

Trebaju li fakulteti imati posebna pravila odijevanja za studente? Pitamo vas za mišljenje, sudjelujte u anketi

A- A+

Neki fakulteti imaju striktna pravila za odijevanje, neki ne. Na trećima se pak podrazumijeva što je ‘pristojno’, a što nije. Srednja.hr ima novu anketu i pita vas za mišljenje – trebaju li fakulteti imati posebna pravila odijevanja?

odjeća na vješalici

Foto: Unsplash; Becca McHaffie

Kratke suknje, bermude, majice na britele. Ovi odjevni predmeti po sebi ne bi trebali biti problematični, no činjenica je, brojne ustanove imaju ih na svojim crnim listama. Preciznije, još uvijek su na snazi dosta striktna pravila odijevanja ili dress code.

Izdvojeni članak
muška odijela

Pojedini faksevi imaju stroga pravila odijevanja: Brane dekoltiranu i pripijenu odjeću, ali i sunčane naočale na glavi

Stanje je takvo i na nekim našim fakultetima. Neki, kako smo pisali, izričito propisuju da na predavanja studenti i nastavnici moraju doći ‘dolično’ odijeveni, dok je na drugim mjestima to pak nepisano pravilo. No, nekakva se pravila, u većini slučajeva podrazumijevaju, zbog čega ćete i u vrućim ljetnim mjesecima rijetko vidjeti dečke u bermudama i cure u kratkim suknjama.

Mi smo odlučili pitati vas, naše čitatelje, među ostalim studentice i studente za mišljenje. Što vi mislite o posebnim kodeksima odijevanja na faksu – jesu li potrebni? Sudjelujte u našoj anketi.

Trebaju li fakulteti imati posebna pravila odijevanja za studente?